Noul ministru al Sănătăţii a vizitat răniţii din Colectiv. Patriciu Achimaş, de vorbă cu familiile tinerilor

Noul ministru al Sănătăţii a mers miercuri la trei dintre spitalele în care sunt internate victime ale incendiului din clubul Colectiv. Patriciu Achimaş a vizitat pacienţii și a vorbit cu familiile răniților internați acolo.

18 nov. 2015, 16:09
Noul ministru al Sănătăţii a vizitat răniţii din Colectiv. Patriciu Achimaş, de vorbă cu familiile tinerilor

Opt răniți în incendiul de la clubul Colectiv sunt încă în stare critică și alți patru în stare gravă în spitalele bucureștene, potrivit informațiilor furnizate, miercuri, de Ministerul Sănătății.

„Sunt foarte bine îngrijiţi. Vreau să mulţumesc întregului persoanal, fac treabă extraordinară. Ce putem face – să le asigurăm condiţiile în care să o facă. Dincolo de file de buget care s-au semnat vom continua cu toate actele normative și toate măsurile care să creeze un program pentru aceşti pacienţi care sunt foarte speciali şi necesită multe îngrijiri. Și să nu uităm aparţinătorii acestor pacienți care au suferit un şoc major. Am stat de vorbă cu unii dintre părinții lor”, a spus Patriciu Achimaş-Cadariu, potrivit digi24.ro.

Vezi şi: S-au publicat IMAGINILE din Colectiv. ULTIMELE poze cu victimele în viaţă GALERIE FOTO

În urma incendiului din clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În 17 zile de la tragedie au decedat alte 29 de persoane, numărul victimelor ajungând la 56.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, aproximativ 40 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă nouă au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia, unul în Franţa şi unul în Germania.