Noul ministru de Finanţe nu ştie cât este salariul minim din România. Dan Vîlceanu: „Nu are cum să fie 1.300”

Dan Vîlceanu nu a ştiut cât este salariul minim pe economie în România. Noul ministru al Finanţelor a oferit un răspuns ezitant după ce a fost întrebat în cadrul unei conferinţe de presă care este valoarea netă a salariului minim pe economie.

24 aug. 2021, 12:38
Noul ministru de Finanţe nu ştie cât este salariul minim din România. Dan Vîlceanu: „Nu are cum să fie 1.300”

Noul ministru de Finanţe nu ştie câte este salariul minim din România. În cadrul unei conferinţe de presă, Dan Vîlceanu a spus că salariul minim net este de aproape 1.600 de lei, iar cel brut ar avea o valoare de 2.380 lei, conform Economedia.

Noul ministru de Finanţe nu ştie cât este salariul minim din România. Răspunsul oferit jurnaliştilor

Reporter:

Aveți idee cât este salariul minim în mână?

Dan Vîlceanu: Este în jur de 1.600… Și ceva.

Reporter: 1.386 de lei.

Dan Vîlceanu: E 2.380 cred… Da, 2.300 salariul minim brut. Nu are cum să fie 1.300.

Citeşte şi: Dan Vîlceanu, ministrul de Finanţe: „Înrolarea în spaţiul privat virtual, obligatorie de la 1 martie 2022”

Tot astăzi, noul ministru de Finanţe, Dan Vîlceanu a anunţat că înrolarea obligatorie în Spaţiul Privat Virtual (SPV) se aplică începând cu data de 1 martie 2022.

Ministerul de Finanţe va aduce modificări Codului de procedură fiscală, după ce a publicat în dezbatere un proiect de Ordonanţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală şi reglementarea unor măsuri fiscale. Prin proiect se introduce obligativitatea înrolării în sistemul de comunicare electronică SPV (Spaţiul Privat Virtual), însă documentul nu preciza care este termenul până la care contribuabilii pot face acest lucru.

”O altă măsură este obligativitatea înrolării în sistemul de comunicare electronică, dezvoltat de Ministerul Finanţelor, ANAF, respectiv Spaţiul Privat Virtual (SPV) a persoanelor juridice, a asocierilor şi alte entităţi fără personalitate juridică, precum şi a persoanelor fizice care desfăşoară o profesie liberală, să existe o activitate economică în mod independent. Înrolarea în SPV – aşa cum este prescurtat acest sistem – asigură o comunicare şi un mod de lucru 24 din 24 de ore, şapte zile pe săptămână cu administraţia fiscală şi reprezintă o eficientizare clară a modului în care cetăţeanul interacţionează cu organul fiscal.

Am să vă dau şi un exemplu. Dacă ai o activitate independentă, e de ajuns să descarci declaraţia şi să o postezi în Spaţiu Privat Virtual, vei primi apoi decizia de impunere şi îţi vei plăti taxele printr-o decizie de impunere, fără să te mai prezinţi la organul fiscal, fără să stai la coadă, să pierzi timpul cu deplasări etc. Este şi aceasta o măsură care simplifică mult modul de lucru cu organul fiscal şi această măsură se aplică cu data de 1 martie 2022”, a declarat marţi noul ministru de Finanţe, Dan Vîlceanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeşte şi: Claudiu Năsui promite reducerea impozitării: „Vreau zero taxe pe salariul minim. Nu trebuie să ne gonim forţa de muncă în alte ţări”