Noul motiv pentru care românii demisionează la foc automat în 2023. Angajații nu se mai mulțumesc cu puțin

Angajații români au început să ridice ștacheta în 2023. Un salariu bun nu este de ajuns pentru ca personalul să rămână fidel companiei, arată cel mai recent studiu publicat în presa business. 

25 mart. 2023, 09:27
Noul motiv pentru care românii demisionează la foc automat în 2023. Angajații nu se mai mulțumesc cu puțin

Din ce în ce mai mulți angajați din România sunt nevoiți să-și depună demisiile din cauza lipsei de respect pe care superiorii ierarhici sau colegii o manifestă.

Angajații caută „respect autentic” din partea angajatorilor, nu disimulat, ce poate crește nivelul de respect, stima de sine, moralul persoanelor, respectiv productivitatea. Profesioniștii caută să fie tratați mai degrabă ca niște colaboratori decât ca niște subalterni.

 

Ce înseamnă respectul la locul de muncă

 

Companiile care nu pun accentul pe promovarea respectului în cadrul organizației trebuie să se pregătească de fluctuație mare de personal și rapidă. Trebuie făcută o distincție clară între glume pentru menținerea unui mediu de lucru plăcut și ironii, respectiv jigniri, susține Project-E. Mai mult, lipsa de apreciere și de recunoaștere este un semn de lipsă de respect la locul de muncă.

Nevoia de bază a unei persoane de a fi ascultată, fie că este vorba de o idee simplă sau de o nemulțumire serioasă, este un semn de respect. Nerespectarea acestui lucru poate construi un angajat nesiguranță și lipsă de încredere în companie, mai precizează sursa citată.

 

Cine sunt cei mai nerespectați angajați din România

 

Respectul manifestat de superiorii ierarhici și colegi îi încurajează pe oameni să fie mai buni la locul de muncă. Totuși, specialiștii avertizează: responsabilitatea aparține și fiecărui angajat în parte. Cei care comit în mod repetat aceleași greșeli la nesfârșit din nou, aceștia sunt cei care sunt cel mai puțin respectați într-o echipă.

De asemenea, printre motivele demisiei se numără găsirea unui loc de muncă mai bine remunerat, posibilitatea de a fi promovat, mai mult timp liber, organizare mai bună în cadrul companiei.

 

Lipsa de respect și sărăcia, motivele pentru care românii schimbă locul de muncă

 

Lipsa respectului a devenit de curând drept unul dintre principalele motive de părăsire a locului de muncă.

În ultimele decenii, România s-a depopulat la foc automat, din cauza sărăciei. În doi ani de zile, produsele de bază s-au scumpit cu peste 50% în România. Cele mai multe „victime de serviciu”, pensionarii.

În ultimii 30 de ani, sărăcia a determinat românii să plece pe bandă rulantă țara noastră. Astfel, potrivit datelor neoficiale, în diaspora trăiesc peste opt milioane de români.