Noul Parlament, în pericol să nu se poată constitui, din cauza coronavirusului. Marcel Ciolacu: „Ei trebuie să intre în izolare”

Marcel Ciolacu spune că după ce un deputat al minorităților naționale a fost confirmat cu noul coronavirus și având în vedere că acesta a fost la negocierile de la Vila Lac, toți liderii PNL-USR-PLUS și UDMR ar trebui să intre în izolare și să se testeze.

20 dec. 2020, 22:52
Noul Parlament, în pericol să nu se poată constitui, din cauza coronavirusului. Marcel Ciolacu: „Ei trebuie să intre în izolare”

„Am vorbit cu domnul Pambuccian și au un caz de Covid-19, dar ei au fost la negocieri cu domnul Orban, cu cei de la USR. Legea este aceeași pentru toată lumea și trebuie să intre în izolare, dar să vedem cu cine s-a mai întâlnit domnul Orban, după ora 13.00„, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3. Dacă cele spuse de Marcel Ciolacu vor fi puse în aplicare, noul Parlament va aştepta până după Anul Nou pentru a se putea constitui.

Citeşte şi Ludovic Orban, înainte de o nouă zi de negocieri: „Acum prioritară este constituirea Camerelor Parlamentului”

Duminică după-amiază s-a anunţat că Grupul Minorităților Naționale intră în carantină, după ce deputatul Gabriel Dragoș Zisopol, reprezentantul minorității elene în România a fost confirmat cu COVID-19. Înainte de a fi diagnosticat, acesta a fost la o întâlnire a Grupului minorităților naționale cu președintele PNL, Ludovic Orban. Întâlnirea a avut loc la ora 13.00 la Camera Deputaților. După întâlnire șeful PNL a mers din nou la Vila Lac II unde a continuat negocierile cu reprezentanții USR/PLUS și UDMR.

Potrivit legii în termen de 5 zile deputatul Gabriel Dragoș Zisopol trebuie să facă un nou test, iar cei cu care a intrat direct în contact trebuie să se testeze de urgență.

În condițiile în care un întreg grup parlamentar nu se poate prezenta luni la convocarea de la ora 12.00 a noului Parlament se pune întrebarea dacă se poate constitui noul Parlament, scrie stiripesurse.ro.