Noul preşedinte al Ucrainei răspunde în limba română la un apel telefonic al lui Iurie Leancă

Noul preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, a răspuns în limba română la mesajul de felicitare pe care i l-a transmis telefonic premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, pentru alegerea sa în funcţia supremă în stat, informează agenţia Unimedia, citându-l pe şeful guvernului de la Chişinău, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
04 iun. 2014, 15:26
Noul preşedinte al Ucrainei răspunde în limba română la un apel telefonic al lui Iurie Leancă

‘La cina cu doamna Merkel (în cadrul vizitei de la sfârşitul lunii mai la Berlin, când a fost primit de cancelarul german Angela Merkel, împreună cu premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk şi cu cel georgian Irakli Garibaşvili, n.red), glumeam şi spuneam că un criteriu de bază pentru a alege un preşedinte în Ucraina este să cunoască limba română. Mă bucur foarte mult că şi Poroşenko, şi Iaţeniuk cunosc limba noastră. L-am felicitat pe Petro Poroşenko pentru victoria în alegeri şi acesta mi-a răspuns în limba română: ‘Noroc şi voie bună’ ‘, a relatat Iurie Leancă pentru postul public de televiziune din Republica Moldova.

În acelaşi context, premierul de la Chişinău a apreciat că relaţiile dintre Republica Moldova şi Ucraina s-au îmbunătăţit, întrucât au la bază obiective comune. ‘În urma discuţiilor cu Poroşenko şi Iaţeniuk, acum am impresia că vorbim în acelaşi limbaj, folosim aceeaşi retorică, şi cel mai important e că avem aceleaşi obiective. Tot ceea ce îmi doresc este ca autorităţile de la Kiev să reuşească să consolideze puterea şi să aducă ordinea în ţară, iar asta mai ales în raioanele de est şi, concomitent, să ne mişcăm pe obiectivele pe care le-am stabilit de comun acord’, a declarat Iurie Leancă, potrivit agenţiei menţionate.

Miliardarul Petro Poroşenko a fost ales preşedinte al Ucrainei, cu 54,7% din voturi, în cadrul scrutinului din 25 mai. El urmează să fie învestit oficial sâmbătă, 7 iunie.