Noul preşedinte ucrainean, Petro Poroşeko, felicitat de Barrosso şi Rompuy

Publicat: Marţi, 03 Iunie 2014 14:39 // Actualizat: Marţi, 03 Iunie 2014 14:39 // Sursa: romaniatv.net

Preşedinţii Consiliului European şi Comisiei Europene, Herman Van Rompuy şi Jose Manuel Barroso, i-au trimis marţi o scrisoare de felicitare lui Petro Poroşenko, cu prilejul alegerii sale în funcţia de preşedinte al Ucrainei.

'În numele Uniunii Europene, dorim să vă felicităm pentru alegerea dumneavoastră în funcţia de preşedinte al Ucrainei. Desfăşurarea şi rezultatul alegerilor a subliniat aspiraţiile poporului ucrainean pentru democraţie şi prosperitate, unitate şi stabilitate. Fără îndoială că Ucraina se confruntă cu provocări considerabile în urmărirea acestor obiective, nu în ultimul rând în domeniul securităţii. Dar astăzi vrem să ne exprimăm încrederea că, lucrând împreună cu Guvernul ucrainean, şi inclusiv pe baza unui dialog naţional, veţi fi capabil de a duce mai departe reformele politice, inclusiv la nivel constituţional, şi a realiza modernizarea economică aşteptată de ţara dumneavoastră', se arată în scrisoarea publicată pe site-ul Comisiei.

Oficialii europeni au subliniat că o Ucraină stabilă, prosperă şi democratică este importantă pentru Europa.

Citeşte şi Noul preşedinte al Ucrainei, greşeala care ar putea declanşa RĂZBOIUL

'Vecinii din imediata apropiere vor fi primii care vor beneficia de aceasta. Ne exprimăm speranţa că toţi vor înţelege şi vor coopera activ, pentru ca aceste lucruri să devină realitate', se subliniază în document.

Nu în ultimul rând, preşedinţii Comisiei şi Consiliului au dat asigurări că Uniunea Europeană va rămâne alături de Ucraina, în special prin oferirea de sprijin şi de asistenţă identificate în comun de cele două părţi în cadrul Agendei europene pentru reformă.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 iun 14:57
...
Preşedinţii Consiliului European şi Comisiei Europene, Herman...
03 iun 14:45
...scrisoare de felicitare lui Petro Poroşenko, cu prilejul alegerii sale în funcţia de preşedinte al Ucrainei. Citește mai departe…, Noul preşedinte ucrainean, Petro Poroşeko, felicitat de Barrosso şi Rompuy eee by ...
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H