Noul program de la stat îi vizează pe inspectorii şcolari, nu şi pe profesori

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu, a declarat pentru RTV.NET că programul de lucru obligatoriu de la 8.00 la 16.00, instituit la solicitarea premierului Mihai Răzvan Ungureanu, nu îi vizează pe profesori, care vin la cursuri conform orarului şcolar.

RomaniaTV.net
15 feb. 2012, 13:36
Noul program de la stat îi vizează pe inspectorii şcolari, nu şi pe profesori

Potrivit lui Banu, măsura îi vizează numai pe inspectorii şcolari.

„Profesorii au program conform orarului şcolar. În ordinul dat de premier este vorba de inspectorii şcolari, nu de profesori. Chestiunea priveşte aparatul inspectoratului şcolar”, a explicat Marian Banu, pentru RTV.NET.

Secretariatul General al Guvernului a transmis miercuri instituţiilor din administraţia publică centrală decizia primului ministru privind instituirea programului de lucru care se va desfăşura începând, cu data de 15 februarie a.c., între orele 08:00 – 16:00.

„Am unificat programele de lucru în toate instituţiile administraţiei centrale. Dacă, într-adevăr ceva contează, este ca timpul legal de lucru, de la 8.00 la 16.00, să fie folosit cât mai bine”, a declarat miercuri premierul Mihai Răzvan Ungureanu.