Noul şef al SIE, preocupat de soarta alegerilor. Hrebenciuc: Îngrijorarea lui e suspectă

Abia validat ca şef al SIE, Teodor Meleşcanu s-a dus la MAI, unde s-a prezentat bilanţul ministerului, şi a vorbit despre... alegeri. "Suntem destul de contra-cronometru ca urmare a decizie CCR de a nu accepta comasarea alegerilor", s-a pronunţat noul şef al serviciilor secrete externe. Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc consideră că Meleşcanu a călcat cu stângul mergând la MAI şi califică drept "suspectă" preocuparea acestuia pentru alegeri.

RomaniaTV.net
28 feb. 2012, 15:33
Noul şef al SIE, preocupat de soarta alegerilor. Hrebenciuc: Îngrijorarea lui e suspectă

Meleşcanu a spus că, dintre toate priorităţile MAI, în opinia sa „se detaşează buna pregătire a alegerilor locale şi parlamentare din aceste an”.

Noul şef al SIE a ţinut să precizeze că vorbeşte în calitate de „preşedinte al comisiei de apărare pentru încă câteva ore sau zile”, explicând că nu contează realitatea, ci percepţia oamenilor.

„Dacă oamenii vor avea credinţa că alegerile sunt bine organizate, că se desfăşoară în mod coerent, fără probleme, încrederea lor în rezultatul votului va fi mult mai mare. Vă spun cu tot respecul, toată lumea este importantă în buna pregătire şi desfăşurare a alegerilor, dar responsabilitatea pentru ca, în final,  lumea să considere că alegerile au fost corecte vă revine dvs. Sper că vor fi şi mijloacele necesare pentru buna pregatire şi din timp. Suntem destul de contra-cronometru ca urmare a decizie CCR de a nu accepta comasarea alegerilor şi aducerea alegerilor locale în iunie. Foarte aproape…”, le-a Meleşcanu angajaţilor MAI.

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc s-a declarat „foarte mirat cât de eficient” este Meleşcanu, în condiţiile în care „prima lui preocupare”, după ce a fost validat în Parlament, a fost să meargă la MAI, în loc să  se ducă la SIE unde să fie înscăunat.

E puternic implicat în tot ce  înseamnă activitate guveranamentală, deşi era un membru al opoziţiei pînă ieri”, a spus ironic, la România TV, Hrebenciuc.

În ceea ce priveşte preocuparea şefului SIE pentru alegeri, Hrebenciuc a fost tranşant.

„Îngrijorarea lui cu alegerile locale iarăşi e suspectă. Nu şi-a ieşit din pielea senator dacă era îngrijorat de alegerile locale. În noua sa calitate, nu mai are de ce să fie interesat, dacă nu o fi fost cumva pus tocmai pentru experienta pe care o are în alegeri… Poate mă grăbesc cu aprecierile„, a spus Hrebenciuc.

Dacă a început cu stângul, îmi pare rău pentru el. Nu avea ce căuta la Ministerul de Interne”, a completat social-democratul, precizând că PSD va contesta la CCR modul cum a fost numit Meleşcanu director al SIE în Parlament.