Noul SUV hibrid cu care Toyota vrea să dea lovitura. Venza prinde 100km la oră în mai puţin de 8 secunde VIDEO

Toyota va lansa în 2021 noul model Venza, un SUV hibrid la care constructorul nipon a investit la capitolul design. Crossover-ul de dimensiuni medii rivalizează cu Chevrolet Blazer, Ford Edge şi Honda Passport şi se anunţă a fi o concurenţă inclusiv pentru modelul RAV4 hybrid, scrie Caranddriver.com.

RomaniaTV.net
24 iul. 2020, 20:23
Noul SUV hibrid cu care Toyota vrea să dea lovitura. Venza prinde 100km la oră în mai puţin de 8 secunde VIDEO

Spre deosebire de modelul anterior, care era un crossover creat pentru piaţa auto din Statele Unite, noul Venza face parte din gama Toyota pentru Japonia, unde această maşină se numeşte Harrier. La prima vedere, Venza se aseamănă din punct de vedere al specificaţiilor tehnice cu RAV4. Motivul: cele două SUV-uri au împart aceeaşi plaftormă, cele mai multe dintre motoare şi au aproape aceeaşi dimensiune.

Modelul Venza este cu câţiva centimetri mai lung pentru că are o altă caroserie, însă ampatamentul şi lăţimea sunt aceleaşi ca în cazul lui RAV4, notează Caranddriver.com.

Deşi este aparent mai mare, Venza conferă un spaţiu interior mai mic, SUV-ul fiind astfel mai puţin practic. Potrivit Caranddriver.com, doar şapte valize încap în portbagajul noului SUV, cu trei mai puţine decât ar putea transporta RAV4.

Toyota Venza este propulsat de aceleaşi tipuri de motoare precum RAV4. Este vorba despre un motor 2,5 litri, două generatoare şi un motor electric ce pune în mişcare roţile din spate. În total, oferă o putere de 219 cai putere. Diferenţa semnificativă este că SUV-ul Venza este dotat cu baterii litiu ion, spre deosebire de RAV4 ce este dotat cu o baterie nichel-metal.

Astfel, SUV-ul Toyota Venza ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 7,6 secunde.

Dacia Spring 2021, gata de băgat în priză. Va rula 200 km fără alimentare şi va costa 14.000 de euro