Noul vicepreşedinte al PNL, Virgil Guran, declaraţii ŞOCANTE: „Când începeau primarii să mă întrebe de bani pentru proiecte, puneam lăutarii să cânte, băutură şi uitau” VIDEO

Virgil Guran a fost ales vineri, în cadrul Consiliului Naţional al PNL, noul vicepreşedinte pe probleme de apărare al partidului, ocazie cu care a susţinut şi un discurs. Liderul liberal a uitat, poate, că evenimentul este filmat, astfel încât a făcut unele mărturisiri extrem de ciudate pentru un politician de vârf.

27 mai 2022, 14:11
Noul vicepreşedinte al PNL, Virgil Guran, declaraţii ŞOCANTE: „Când începeau primarii să mă întrebe de bani pentru proiecte, puneam lăutarii să cânte, băutură şi uitau” VIDEO

Proaspăt ales cel mai nou vicepreşedinte al PNL, Virgil Guran a povestit metoda „nonconformistă” prin care ocolea cererile primarilor care voiau bani pentru proiectele de dezvoltare locală.

„Va spun ceva, din experienta de presedinte de organizatie la Dambovita, în ultimul timp am cam avut probleme şi le-am rezolvat in felul urmator. Cand trebuia sa vorbim despre proiecte, ii adunam pe primari, chemam niste lautari asa cum trebuie, bautura, iar cand incepeau sa ma intrebe cum facem cu proiectele, faceam semn, dadeam drumul la lautari si la bautura si ii linisteam, uitau de treaba asta.

A mers de vreu doua ori. Apoi m-am gandit, mai, cum sa fac s-o rezolv? SI le ziceam sa ia proiectul de la CNI, il mutam la Anghel Saligny, de la Anghel Saligny il mutam pe AFM, de pe AFM pe POR si asa mai departe, ca pana se iau avizele, pana trece… Nu se mai poate asa, stimati colegi, trebuie sa facem de asa natura incat lucrurile sa se miste”, a spus Virgil Guran la Consiliul Naţional al PNL, unde a fost ales vicepreşedinte.

Citeşte şi: UPDATE: PNL şi-a ales conducerea: Lucian Bode – secretar general, Dan Motreanu – prim-vicepreşedinte, Virgil Guran – vicepreşedinte pe apărare

În cadrul aceluiaşi eveniment, Nicolae Ciucă a detaliat modul în care administrațiile locale pot accesa programele de finanțare și a anunțat că primele contracte vor fi semnate la începutul lunii iunie.

„Ați putut vedea ieri în cadrul Ligii Aleșilor Locali că am avut o secțiune dedicată prezentării unei platforme pe care am realizat-o în sprijinul adiministrațiilor locale. Primarii cred că au înțeles foarte bine că au la dispoziției un set de instrumente, dacă n-au înțeles noi ne vom strădui săi- facem să conștientizeze oportunitățile care le sunt la îndemână, pentru că ați văzut că platforma respectivă cuprinde toate instrumentele, vorbim de PNRR, vorbim de fondurile de coeziune, vorbim de programul Anghel Saligny. Fiecare dintre primari este obligat să-și încarece  în acea platformă tot ce are ca proiecte și deasemenea să prezinte stadiul în care se regăsește fiecare proiect.

În ceea ce privește când pot să demareze concret aceste proiecte, ele sunt în momentul de față în analiză și în funcție de stadiul fiecărui proiect vor începe contractarea nu mai târziu de două săptămâni.”, a spus Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Premierul Ciucă anunţă măsuri de austeritate. Unde se reduc cheltuielile