Noul vicepreşedintele CNMR, Aneta Stan, luptă pentru promovarea românismului şi valorilor tradiţionale

Coaliția Națională pentru Modernizarea și Respectarea României (CNMR) adună în jurul său tot mai multe personalități de marcă din domeniul cultural-artistic, dornice să promoveze și să ajute la conservarea obiceiurilor și tradițiilor românești.

RomaniaTV.net
28 mart. 2018, 14:08
Noul vicepreşedintele CNMR, Aneta Stan, luptă pentru promovarea românismului şi valorilor tradiţionale

Astfel, începând de miercuri Coaliţiei se alătură și interpreta de folclor a cântecului dobrogean, Aneta Stan, autoare a melodiei La Centenar, o odă dedicată eroilor neamului românesc, unității și apropierii tuturor românilor în acest an atât de important.

Aneta Stan este un cunoscut interpret de muzică populară complet și complex, având în vedere faptul că repertoriul ei este compus din cântece culese de pe meleagurile Dobrogei, dar și multe creații personale. Aneta Stan reprezintă Dobrogea care este o zonă multiculturală, are în repertoriu foarte multe cântece populare autentice, atât ale populațiilor conlocuitoare, cât și din foarte multe țări. Pe lângă acestea, repertoriul ei mai cuprinde muzică clasică și muzică bizantină (religioasă).

“Apropierea valorilor culturale și artistice de CNMR arată forța și implicarea Coaliției în păstrarea identității naționale, indiferent unde se trăiește și se simte românește. Aneta Stan este încă o valoare a patriotismului românesc care vine alături de noi, fiind și artistul care a realizat deja o melodie dedicată Centenarului, însuflețirii poporului român spre valorile proprii. Multe alte personalități, ambasadori, apostoli ai românismului se vor alătura CNMR în perioada următoare”, a declarat președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.