Noutăți pentru telespectatori! Televiziunea Română va avea un nou canal

O nouă televiziune va fi lansată în curând. TVR Sport, parte din Televiziunea Română, a bifat deja o reușită, urmând să transmită o competiție sportivă de mare anvergură ce va avea loc în această vară.

15 feb. 2024, 19:28
Noutăți pentru telespectatori! Televiziunea Română va avea un nou canal
Noutăți pentru telespectatori! Televiziunea Română va avea un nou canal

Televiziunea Română va avea un nou canal, TVR Sport, potrivit anunțului făcut de președintele televiziunii, Dan Turturică, la Gala Sportului Românesc.

Citește și: România, OUT de la Eurovision 2024. Cum explică decizia Consiliul de Administrație al TVR

Televiziunea Română va avea un nou canal

TVR Sport, postul deteleviziune care încă nu a fost lansat, are deja pe listă prima competiție de mare anvergură pe care o va transmite chiar în vara acestui an. Potrivit unui comunicat al TVR, noua televiziune ar urma să concureze cu Digi Sport și Orange Sport.

„Sunt fericit să anunţ că, în câteva săptămâni, vom deschide TVR SPORT, un canal care ar fi trebuit să fie de mult prezent în casele românilor şi că, în curând, vom transmite Jocurile Olimpice de la Paris. Misiunea TVR SPORT este să aducă aproape de români şi mai ales de tineri nu doar acele sporturi privilegiate şi răsfăţate cu audienţe de milioane de telespectatori, ci toate sporturile, astfel încât campioni din toate domeniile să ajungă să devină modele pentru noua generație şi să îndemne cât mai mulţi români să-şi amintească faptul că soluţiile la o mulţime dintre problemele vieţii contemporane trec prin sport”, a transmis Dan Turturică, directorul TVR.

Noutăți pentru telespectatori! Televiziunea Română va avea un nou canal

Și cu toate că încă nu a apărut în grila de programe, TVR Sport și-a asigurat deja drepturile TV pentru Jocurile Olimpice din acest an, ce se vor desfășura la Paris, între 26 iulie și 11 august.

TVR Sport urmează să apară în grila de programe începând cu luna martie.

TVR SPORT va reuni şi mediatiza, dincolo de fotbal, o gamă largă de sporturi, oferind o varietate de opțiuni pentru iubitorii genului. Odată cu lansarea postului, telespectatorii vor putea urmări competiții din toate sporturile, pentru care TVR obține drepturi de difuzare, precum şi o serie de programe în exclusivitate, cu imagini din arhiva de aur a televiziunii, ştiri, emisiuni-portret, interviuri și dezbateri pe teme specifice.

Citește și: Cu ce se ocupă Carmen Movileanu, fosta crainică de la Teleenciclopedia, după retragerea de la TVR