NOUTĂŢI ŞCOLARE în 2014: Elevii de clasa a XI-a vor susţine o SIMULARE a EXAMENULUI DE BACALAUREAT

Publicat: Luni, 10 Iunie 2013 21:16 // Actualizat: Miercuri, 12 Iunie 2013 11:53 // Sursa: RTV.net

Ministrul Educaţiei Remus Pricopie a vorbit, luni seară, despre noutăţile de la examenul de bacalaureat 2013 şi a dezvăluit ce îi aşteaptă pe elevii de liceu, în luna mai 2014. 

Foto: RTV.NET

Remus Pricopie a declarat că, în ultimii ani, specialiştii de la Ministerul Educaţiei au reuşit să facă o radiografie reală a sistemului de învăţământ din România şi astfel s-a ajuns şi la una dintre elementele de noutate ale examenului de bacalaureat din 2013: examene diferite în funcţie de profil.

"Am reuşit în ultimii ani, cu măsuri mai forţate şi mai normale, să avem o radiografie reală a sistemului de educaţie. Astfel, am ajuns la concluzia că, pentru examenul de bacalaureat subiectele trebuie să fie relevante în raport cu ceea ce au învăţat elevii. Am mai spus până acum, că nu exista o corelaţie între subiectele de examen şi probele de bacalaureat. Anul asta, subiectele vor fi mult mai aproape de programă, dar asta nu înseamnă că toţi elevii vor lua nota 10", a spus Remus Pricopie.

Cât despre camerele de vedere, care au mai tăiat elanul elevilor care intenţionau să fraudeze examenele, ministrul a precizat că ele vor fi montate în sălile de examen chiar şi în 2014. "Camerele de vedere vor rămâne în şcolile unde se va organiza examenul de bacalaureat şi anul viitor. Opţiunea nu este să le scoatem", a completat oficialul.

Remus Pricopie a dezvăluit ce le pregăteşte Ministerul Educaţiei elevilor care vor trece, în toamnă, în clasa a XI-a. Astfel, pentru a avea o imagine cât mai reală asupra a cât de bine pregătiţi sunt liceeni pentru examenul de bacalaureat din 2014, toţi elevii vor susţine o simulare a BAC-ului, în luna mai a anului viitor.

"Nu poţi să te prezinţi la bacalaureat fără antrenament din punct de vedere al sistemului. Trebuie să ştim unde să reparăm lucrurile. Până acum, simulările se făceau când elevii erau în clasa a XII-a şi fiecare inspectorat şcolar alegea perioada când le organiza. De la anul, simularea se va face de către toate liceele, în acelaşi timp. Simularea examenului de bacalaureat în clasa a XI-a, în luna mai 2014, va fi una bine venită şi va fi un semnal foarte clar pentru elevii care vor avea un examen de dat. Trebuie să luăm măsuri din timp, pentru a evita situaţia de dezastru în cazul unor licee", a declarat acesta.

Ministrul nu a precizat dacă în anul 2016 se va păstra structura de acum a examenului de bacalaureat sau nu.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
24 aug 08:43
...chestiunea, week-end, pentru, elevii, clasa, xi-a, bacalaureat, simularea, cât, trebuie, timp, 2014, când, care, luna, bine, avea, http://www.rtv.net/noutati-scolare-in-2014-elevii-de-clasa-a-xi-a-vor-sustine-o-simulare-a-examenului-de-bacalaureat_83755.html, unor, inspectorat, fiecare, cazul, şcolar, perioada, licee, alegea, xii-a, simulările, acum, până, sursa, făceau, organiza, erau, acesta.[, declarat, dezastru, examen, luăm, lucrurile,...
23 iul 11:51
...noutăţile de la examenul de bacalaureat 2013 şi a devăluit ce îi aşteaptă pe elevii de liceu, în luna mai 2014. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
01 iul 18:02
Votează email 0 email
...nu a existat nicio breşă în sistemul de transmitere a datelor. Absolvenţii de liceu au intrat în ultima săptămână de examene din cadrul BACALAUREATULUI 2013. Luni elevii au susţinut proba scrisă la limba şi literatura română şi au primit VARIANTA 7. La primul subiect, valabil...
10 iun 23:19
...a precizat dacă în anul 2016 se va păstra structura de acum a examenului de bacalaureat sau nu. Source Article from http://www.rtv.net/noutati-scolare-in-2014-elevii-de-clasa-a-xi-a-vor-sustine-o-simulare-a-examenului-de-bacalaureat_83755.html ...
1
EUR
4.7556
RON
20 Oct
noapte 9 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H