Novak Djokovic e acuzat de blat. Sârbul ar fi pierdut intenţionat un meci, la Paris

Cotidianul italian Tuttosport a sugerat în ediţia sa de miercuri că Novak Djokovic, pe când era numărul 3 mondial, ar fi pierdut în mod voluntar, în 2007, primul său meci jucat în turneul de la Paris, jucat cu francezul Fabrice Santoro, scor 3-6, 2-6. Potrivit ziarului, sârbilor a călătorit la Paris doar pentru a încasa prima rezervată sportivilor care au jucat într-un sezon în cele nouă turnee Masters Series.

20 ian. 2016, 16:11
Novak Djokovic e acuzat de blat. Sârbul ar fi pierdut intenţionat un meci, la Paris

Se poate crea un caz din oricare meci„, s-a apărat Novak Djokovic miercuri, la Melbourne, pe fondul acuzațiilor privind meciurile trucate din tenis, după ce Tuttosport a scris despre înfrângerea sârbului într-un meci disputat în 2007 în turul 2 al Openului de la Paris-Bercy.

Ce se poate spune? Am pierdut acest meci. Nu știu dacă vreți să creați un caz din acest meci sau cu oricare alt meci pierdut în primele tururi de jucători de top. Eu cred că este de-a dreptul absurd. Oricine poate crea un caz din oricare meci. Asta este părerea mea„, a spus nr. 1 mondial după victoria obținută în turul 2 la Openul Australiei în fața francezului Quentin Halys (6-1, 6-2, 7-6 (7/3).

Citeşte şi Scandal uriaş în tenis. 16 jucători sunt suspectaţi că au trucat meciuri, Djokovic recunoaşte acuzaţiile

Nu au existat prea multe meciuri ca acesta în care jucători de top au pierdut încă din primele tururi în ultimii 10 ani. Însă puteți alege oricare dintre aceste meciuri și puteți crea un caz din el„, a insistat Djokovic.

Nu există nici cea mai mică probă, niciun fapt, este doar o speculație„, a continuat el. Dar, „fiind marea poveste a momentului în tenis și în sport în general, vor exista numeroase alegații„. „Acest ziar sugerează că ați pierdut intenționat„, i-a replicat un ziarist. „Acest lucru nu este adevărat„, a răspuns imediat sârbul, încheind scurt conversație despre acest subiect.