Novak Djokovic, a 50-a victorie la Wimbledon. Sârbul s-a calificat în semifinale

Novak Djokovic a obţinut miercuri o victorie în trei seturi identice, 6-4, 6-4, 6-4, în faţa croatului Marin Cilic şi s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon. Djokovic va juca în penultimul act împotriva lui Richard Gasquet.

08 iul. 2015, 18:11
Novak Djokovic, a 50-a victorie la Wimbledon. Sârbul s-a calificat în semifinale

Novak Djokovic este deţinătorul titlului la Wimbledon, el învingându-l în finala de anul trecut pe Roger Federer. Numărul 1 mondial s-a calificat miercuri în careul de aşi al ediţiei 2015, după 6-4, 6-4, 6-4 cu croatul Marin Cilic.

A fost a 50-a victorie a lui Novak Djokovic pe terenurile de la Wimbledon şi, totodată, cea cu numărul 650 obţinută de sârb în circuitul profesionist. De asemenea, Djokovic va juca pentru al şaselea an consecutiv în semifinale la Wimbledon. De altfel, într-un top al jucătorilor din era Open cu cele mai multe semifinale de Grand Slam, Nole se află pe locul 4, cu 27 de semifinale, după Roger Federer (37), Jimmy Connors (31) şi Ivan Lendl (28).

Pentru un loc în finală, Djokovic va juca împotriva lui Richard Gasquet, care l-a învins în cinci seturi (11-9 în decisiv), pe câştigătorul de la Roland Garros, elveţianul Stanislas Wawrinka. Înceaclaltă semifinală se vor întâlni Roger Federer şi Andy Murray.