Novak Djokovic a câștigat turneul Australian Open. Performanță spectaculoasă la Melbourne: „Fără să fiu atât de dedicat n-aș fi reușit”

Novak Djokovic s-a impus în fața grecului Stefanos Tsitsipas în finala Australian Open 2023. Tenismenul a câștigat titlul la marele turneu de Grand Slam de la Australian Open.

29 ian. 2023, 14:18
Novak Djokovic a câștigat turneul Australian Open. Performanță spectaculoasă la Melbourne: „Fără să fiu atât de dedicat n-aș fi reușit”

Meciul dintre cei doi mari tenismeni a început echilibrat. Novak Djokovic (35 de ani, locul 5 ATP) a câștigat cu corul de 6-3, 7-6, 7-6. E a zecea victorie la rând în fața lui Stefanos Tsitsipas (24 de ani, locul 4 ATP).

Performanța lui Novak Djokovic a făcut să-l egaleze pe Rafael Nadal la numărul de trofee în turneele de Grand Slam.  Tenismenul sârb, care a cucerit pentru a zecea oară trofeul la această competiție, a obţinut al 22-lea său titlu din carieră.

Citește și David Popovici, desemnat cel mai bun sportiv din Balcani, în 2022. I-a detronat pe Novak Djokovic și pe Luka Modric

Djokovic și-a dorit atât de mult această victorie încât la finalul meciului a izbucnit în lacrimi de bucurie.

Pentru Djokovic este o victorie cu adevărat impresionantă. Anul trecut sârbul a fost interzis la Australian Open, din cauză că nu era vaccinat împotriva Covid-19, iar anul acesta a venit și a câștigat pentru a 10-a oară trofeul.

Primele declarații făcute de Novak Djokovic după câștigarea trofeului

„Am trecut prin toate, de la cele mai bune la cele mai rele stări în ultimele săptămâni. E una dintre cele mai mari victorii din viața mea. S-au întâmplat atât de multe, iar asta a creat presiune. Am încercat să rămân concentral. A fost consumată multă energie mentală. Dar acum s-a terminat și vreau să mă bucur de rezultat.

Am lucrat foarte mult. Fără să fiu atât de dedicat n-aș fi reușit, dar e important să lucrezi și inteligent în astfel de situații. Am încercat să găsesc formula de succes cu echipa mea. Am lucrat pentru a-mi îmbunătăți jocul. Totul s-a legat în ultimele săptămâni, tot efortul meu a fost răsplătit. Acesta e trofeul. Întotdeauna găsim loc pentru acest trofeu frumos. În această seară nu știu ce voi face, viața va aranja lucrurile. Nu cred că voi dormi foarte mult, voi sărbători alături de fanii mei sârbi. O să le mulțumesc pentru sprijin. Vedem ce ne aduce seara”, a declarat Novak Djokovic după victorie.

Citește și Novak Djokovic a câştigat Turneul Campionilor pentru a şasea oară şi a egalat recordul lui Federer