Novak Djokovic a câştigat Turneul Campionilor pentru a şasea oară şi a egalat recordul lui Federer

Novak Djokovici a câştigat Turneul Campionilor, după ce l-a învins pe norvegianul Casper Ruud, reuşind să câştige al şaselea Masters, al 91-lea titlu din carieră. Cu şase victorii în turne, sârbul îl egalează astfel pe Roger Federer.

20 nov. 2022, 23:37
Novak Djokovic a câştigat Turneul Campionilor pentru a şasea oară şi a egalat recordul lui Federer

Tenismanul sârb Novak Djokovic a câştigat pentru a şasea oară Turneul Campionilor (ATP Finals), după ce l-a învins pe norvegianul Casper Ruud cu 7-5, 6-3, duminică seara, în finala desfăşurată la Torino.

QATAR -ECUADOR: 0-2. Gazdele au pierdut meciul care a deschis Cupa Mondială Qatar 2022
Djokovic a egalat astfel recordul deţinut de elveţianul Roger Federer la turneul care reuneşte cei mai buni jucători ai sezonului. Sârbul şi-a mai adjudecat trofeul în 2008, 2012, 2013, 2014 şi 2015.

Djokovic (35 ani) încheie astfel în forţă un sezon agitat, cu două turnee de Mare Şlem ratate (Australian Open, US Open), ambele din cauza lipsei vaccinului anti-Covid-19, dar şi cu un titlu câştigat la Wimbledon.

Novak Djokovic, aflat pe locul 8 în clasamentul mondial, va urca luni pe locul 5 după acest succes. El este cel mai vârstnic jucător care a câştigat Turneul Campionilor.

Incident șocant la o sală de fitness din Alba Iulia! O fată de 17 ani a murit în timpul unor exerciții
Ruud a pierdut a treia sa finală majoră din acest an, după ce anterior s-a înclinat la Roland Garros şi US Open. Totuşi, acesta rămâne cel mai bun sezon al carierei pentru jucătorul de 23 de ani, care a fost pe locul al doilea mondial după Flushing Meadows, iar luni va fi al treilea în lume.