Novak Djokovic, descalificat de la US Open după ce a lovit cu mingea un arbitru VIDEO

Jucătorul sârb a primit cartonaş roşu după ce a lovit neintenţionat un arbitru de linie cu mingea.

RomaniaTV.net
06 sept. 2020, 19:43

Novak Djokovic, principalul favorit al turneului de la New York, a fost descalificat de la US Open pentru un gest nesportiv. În meciul din turul III disputat contra ibericului Pablo Carreno Busta, la scorul de 5-5, Novak Djokovic a aruncat nervos o minge spre linia de fund. Mingea a lovit unul dintre arbitrii de tușă, iar oficialii au luat decizia de a-l descalifica. Sârbul a încercat să convingă arbitrii că a fost un gest neintenţionat, însă regretele acestuia nu au schimbat decizia.

Novak Djokovic a făcut scandal la US Open din cauza unor decizii legate de respectarea protocolului impus pentru evitarea contaminării cu coronavirus.

În calitate de președinte al Consiliului Jucătorilor din ATP, sârbul fost nevoit să intervină după problemele ivite la meciul dintre Adrian Mannarino și Alexander Zverev, partidă care s-a jucat după 3 ore de parlamentări cu oficialii de la US Open.

Mannarino este unul din jucătorii care au intrat în contact cu Benoit Paire, cel depistat pozitiv cu Covid-19 și, conform normelor impuse de Departamentul Sănătății, trebuia să rămână în izolare, nu să joace tenis.

Mannarino a aflat abia cu câteva ore înainte de partidă că este obligat să stea în carantină și nu are voie să părăsească camera de hotel decât săptămâna viitoare. Asta deși jucase deja două meciuri la turneu!