Novak Djokovic, interzis la următorul turneu de top. „Să-și suflece mânecile și să facă vaccinul!”

Novak Djokovic (35 de ani, 7 ATP) a fost anunţat de organizatorii Rogers Cup că nu va putea juca la turneul Masters 1000 care se dispută la Montreal, în perioada 8-15 august 2022, deoarece Canada nu acceptă intrarea în ţară a persoanelor nevaccinate împotriva Covid-19.

19 iul. 2022, 16:12
Novak Djokovic, interzis la următorul turneu de top. „Să-și suflece mânecile și să facă vaccinul!”
Novak Djokovic, interzis la următorul turneu de top

Novak Djokovic, interzis la următorul turneu de top. Sârbul, proaspăt campion la Wimbledon 2022, a ratat în acest an Australian Open şi nu va participa nici la US Open, fiind nevoit să-și ia mai multe săptămâni de pauză. De asemenea, tot pentru că nu este vaccinat, a ratat alte două turnee importante, Miami şi Indian Wells. „Nu sunt vaccinat și nici nu o voi face în viitor”, a spus Novak Djokovic la Londra.

Novak Djokovic, petrecere cu lăutari şi manele sârbeşti dupa ce a câştigat Wimbledonul! Cu trofeul pe masă şi vinul în pahare, s-a distrat până dimineaţă VIDEO

„Situația e clară. Fie Canada va schimba regulile privind vaccinarea, fie va trebui să-și suflece mânecile și să primească vaccinul”, a spus Eugen Lapierre, directorul Canada Open. La rândul său, Jean Yves Duclos, ministrul sănătății din Canada, i-a transmis la rândul său un mesaj ferm campionului de Wimbledon 2022: „Regulile se aplică tuturor. Există unele excepții, dar regulile sunt reguli. Pandemia încă nu s-a terminat!”.

Novak Djokovic a disputat la Wimbledon doar al doilea turneu de Mare Șlem al anului, după Roland Garros, după ce nu a fost lăsat să joace la Australian Open, ba chiar a fost expulzat din Australia şi s-a ales cu o interdicție de trei ani la aplicarea pentru o altă viză!

Specialiștii au decis: Novak Djokovic este cel mai bun jucător de tenis din istorie. Cum arată TOP 5 și pe ce loc se află Ilie Năstase

„După cum stau lucrurile acum, nu pot călători nici în Australia, nici în SUA, dar sper să primesc vești pozitive în curând. Cred că lucrurile se vor schimba pentru Australian Open. Pentru US Open nu mai e prea mult timp, dar speranța moare ultima. Mi-aș dori să evoluez la aceste turnee, dar dacă nu voi putea, nu este finalul lumii”, a spus Novak Djokovic.