Specialiștii au decis: Novak Djokovic este cel mai bun jucător de tenis din istorie. Cum arată TOP 5 și pe ce loc se află Ilie Năstase

Statisticile o confirmă: Novak Djokovic este cel mai bun jucător de tenis din istorie.

16 iul. 2022, 14:03
Specialiștii au decis: Novak Djokovic este cel mai bun jucător de tenis din istorie. Cum arată TOP 5 și pe ce loc se află Ilie Năstase

Roger Federer (40 de ani), Rafael Nadal (36 de ani) și Novak Djokovic (35 de ani) sunt jucătorii care au marcat lumea tenisului în ultimele două decenii. Totuși, sârbul este „The GOAT” – cel mai bun din istorie.

Statisticienii au realizat un top al celor mai buni jucători de tenis din istorie. Novak Djokovic este pe primul loc, cu 987 de puncte, Roger Federer este al doilea, cu 930, în timp ce Rafael Nadal este doar al treilea, cu 885 de puncte.

În spatele celor trei mari contemporani se află Jimmy Connors, Ivan Lendl, Pete Sampras, John McEnroe, Bjorn Borg, Andre Agassi, Rod Laver, Boris Becker, Stefan Edberg, iar dintre jucătorii de tenis în activitate, doar Andy Murray se află în Top 30, pe locul 13. Ilie Năstase e singurul român aflat în această ierarhie. „Nasty” ocupă locul 16, cu 228 de puncte, informează Eurosport.

Novak Djokovic are toate șansele să se poziționeze detașat ca THE GOAT, având în vedere faptul că este mai tânăr decât Roger Federer și Rafael Nadal, care nu mai face față accidentărilor.

Sârbul are cu un titlu mai puțin decât Nadal în palmares, dar la confruntările directe, sârbul conduce cu ambii rivali.

Nadal are 22 de titluri de Grand Slam, Djokovic 21, iar Federer 20.

 

 

Novak Djokovic, validat de statisticieni și de adversari, interzis de politicieni

 

Ultimul titlu cucerit de Djokovic este Wimbledonul, după ce a Australian Open fost interzis, discriminat, pe motiv de nevaccinare COVID. De asemenea, el ar putea fi interzis și la US Open de Administrația Joe Biden, din același motiv.

După finala de la Wimbledon, Nick Kyrgios l-a descris pe Novak Djokovic drept „un Dumnezeu al tenisului”.

„E un fel de Dumnezeu al tenisului. Nu o să mint, credeam că am jucat bine. Vreau să te felicit, nici măcar nu știu de câte ori ai câștigat turneul acesta. Au fost câteva săptămâni grozave, mulțumesc publicului!”, și-a deschis Nick Kyrgios seria declarațiilor din timpul ceremoniei de premiere.