Novak Djokovic, primul interviu după scandalul din Australia: Nu sunt antivaccinare, dar prefer să sacrific trofee decât să fiu forţat să mă vaccinez

Novak Djokovic rupe tăcerea după scandalul de la Australian Open, unde nu a putut să-şi apere titlul pentru că nu a fost vaccinat împotriva COVID-19. Liderul ATP a declarat, într-un interviu pentru BBC, că preferă să sacrifice viitoarele eventuale trofee în tenis decât să fie obligat să facă un vaccin împotriva Covid-19.

15 feb. 2022, 11:26
Novak Djokovic, primul interviu după scandalul din Australia: Nu sunt antivaccinare, dar prefer să sacrific trofee decât să fiu forţat să mă vaccinez

Novak Djokovic, liderul circuitului profesionist mondial de tenis, a declarat într-un interviu pentru BBC că nu este împotriva vaccinării, dar refuză să se imunizeze contra Covid-19, chiar dacă asta îl va costa pierderea unor turnee şi ratarea unor titluri.

Djokovic a precizat că nu ar trebui asociat cu mişcarea anti-vaccin, dar susţine dreptul individual de a alege şi nu va participa la niciun turneu care impune vaccinarea obligatorie COVID-19, inclusiv dacă este vorba de un Grand Slam, precum cele de la Roland Garros sau Wimbledon: ”Da, acesta este preţul pe care sunt dispus să-l plătesc”.

Citeşte şi: Organizatorii turneului de la Monte Carlo, „încântaţi” să-l primească pe Djokovic „dacă este în regulă”. Prima regulă pentru intrarea în Franţa este să fie vaccinat

Declaraţia sârbului vine după scandalul de la începutul anului, din Australia, când a fost expulzat de la Melbourne pentru că nu era vaccinat împotriva COVID-19.

”Nu am fost niciodată împotriva vaccinării, dar întotdeauna am susţinut libertatea de a alege ceea ce introduci în corpul tău. Pentru că principiile luării deciziilor asupra corpului meu sunt mai importante decât orice titlu sau orice altceva. Încerc să fiu în ton cu corpul meu cât de mult pot. Înţeleg că, la nivel global, toată lumea încearcă să depună un efort mare în gestionarea acestui virus şi să vadă, sperăm, un sfârşit al acestui virus în curând”, a spus MAI Djokovic, care speră că organizatorii de turnee vor renunţa la obligaţia vaccinării pentru participare.

Tenismanul sârb a adăugat că are ”mintea deschisă” cu privire la posibilitatea de a se vaccina în viitor, ”pentru că toţi încercăm să găsim în mod colectiv, cea mai bună soluţie posibilă pentru a pune capăt Covid”.

Novak Djokovic va reveni pe teren săptămâna viitoare la Dubai, unde autorităţile nu impun jucătorilor obligativitatea imunizării. Este primul turneu la care participă în 2022.