Novak Djokovic, veşti bune înainte de Roland Garros. A primit undă verde pentru a-şi apăra titlul. Când va putea juca din nou la Australian Open

Novak Djokovic va juca în 2023 la Melbourne, chiar dacă acesta riscă o interdicție de trei ani de a intra în Australia. Afirmaţia îi aparţine lui Craig Tiley, directorul Australian Open. Acesta a precizat că sârbul nu va da în judecată Tennis Australia, după decizia de expulzare înainte de Australian Open 2022. Recent, Novak Djokovici a primit undă verde şi pentru Roland Garros, turneu care se va desfăşura între 22 mai-5 iunie.

23 ian. 2022, 17:20
Novak Djokovic, veşti bune înainte de Roland Garros. A primit undă verde pentru a-şi apăra titlul. Când va putea juca din nou la Australian Open

Novak Djokovic va juca la Roland Garros ca urmare a faptului că s-au schimbt regulile de joc după scandalul de la Australian Open. Sârbul îşi va putea apăra titlul de la French Open chiar dacă nu s-a vaccinat împotriva COVID-19. Noile reguli prevăd că scapă de restricţii persoanele vaccinate, dar şi cei care au fost infectați în ultimele 6 luni. Astfel că Novak Djokivic va putea juca pentru că a avut COVID-19 în ultimele 180 de zile.

În timpul scandalului privind retragerea vizei sârbului, Novak Djokovic ar fi recunoscut în faţa autorităţilor australiene că a fost infectat de două ori cu coronavirus.

„Am avut Covid de două ori, am avut Covid în iunie 2020 şi am avut Covid recent în… Am fost testat pozitiv… PCR… 16 decembrie 2021”, i-ar fi spus Novak Djokovic unui oficial de la Poliţia de Frontieră din Australia.

Deocamdată, numărul 1 ATP urmăreşte meciurile de la Australian Open de acasă după ce Guvernul australian a decis să-i anuleze viza şi să-l deporteze chiar înainte de Australian Open.

Citeşte şi: Simona Halep şi Sorana Cîrstea joacă luni în optimile de finală la Australian Open 2022. Pe ce post şi de la ce oră vezi meciurile la TV

Cu toate acestea, Craig Tiley, directorul Australian Open, este de părere că Novak Djokovic va reveni la Melborne pentru a juca la Australian Open în 2023. Craig Tiley a pus absența lui Djokovic de la ediția din acest an de la AO pe seama unei neînțelegeri și consideră că disensiunile se vor rezolva pe cale amiabilă.

„Evident! El a ratat ediția din acest an, dar cu siguranță aceasta va fi intenția sa. Până la urmă, el este numărul 1 mondial și iubește cu adevărat Australian Open”, a mai spus directorul Australian Open.

Din punctul de vedere al lui Craig Tiley, situația în care s-a aflat Novak Djokovic a fost cauzată de către apariția noii variante de Covid-19 și a dat vina pe comunicarea precară cu guvernul federal din Australia, care a dus la interzicerea lui Novak Djokovic de a intra în Australia.

„A fost un mediu plin de provocări. Este important de știut că mereu am încercat să facem lucrul corect. Eram la începutul variantei Omicron și în mod constant căutam ca lucrurile să fie clare. Dar au fost foarte multe informații complexe și contradictorii cu informațiile inițiale, iar lucrurile au continuat în acest mod. Aceste probleme de comunicare nu definesc comunicarea pe care am avut-o pentru a organiza acest eveniment”, a mai spus Tiley, citat de Eurosport.ro.

Despre informaţiile potrivit cărora sârbul va da în judecată forul australian, Tiley crede că aceste știri sunt nefondate.
„Nu! Vor fi multe știri despre multe lucruri, dar acum ne aflăm într-o poziție în care suntem preocupați de organizarea unui turneu în acest moment și vom continua să oferim oamenilor un eveniment grozav”, a declarat directorul Australian Open pentru postul de televiziune australian ABC.


loading...
Partenerii noștri