Novak Djokovic ratează turneul de la Indian Wells. Sârbul nu a primit viza de intrare în SUA pentru că nu este vaccinat împotriva COVID-19

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a fost neoit să se retragă de la turneul ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (California). Sârbul nu a primit viză de intrare în Statele Unite pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19, au anunţat organizatorii competiţiei.

06 mart. 2023, 09:03
Novak Djokovic ratează turneul de la Indian Wells. Sârbul nu a primit viza de intrare în SUA pentru că nu este vaccinat împotriva COVID-19
Novak Djokovic a primit viză pentru Australia. Sârbul poate juca la primul Grand Slam din 2023 şi nevaccinat!

Novak Djokovic ratează turneul de la Indian Wells. Sârbul nu a primit viza de intrare în SUA pentru că nu este vaccinat împotriva COVID-19. De asemenea, Djokovic nu va participa nici la turneul ATP Masters 1.000 programat în această primăvară în SUA, la Miami (Florida), peste două săptămâni.

„Novak Djokovic a declarat forfait”, au precizat organizatorii californieni duminică seara, într-un scurt comunicat, adăugând că georgianul Nikoloz Basilaşvili va lua locul sârbului la tragerea la sorţi a tabloului masculin.

„Nole” solicitase o dispensă specială din partea autorităţilor locale, în ultimele săptămâni. „Dacă mi se refuză, mă voi retrage de al Indian Wells, bineînţeles, înaintea tragerii la sorţi”, asigurase jucătorul, potrivit Agerpres.

Citește și: Ion Ţiriac a refuzat o ofertă de la Novak Djokovic. Aroganţă imensă a miliardarului român: „Nu a vrut să vândă!”

Federaţia americană de tenis şi organizatorii US Open, turneul de Grand Slam din Statele Unite, au susţinut demersul sârbului, fără succes însă. Prin urmare, el nu va primi niciun tratament special din partea autorităţilor de la Washington, care nu permit intrarea în ţară a călătorilor internaţionali nevaccinaţi împotriva coronavirusului. Iar Agenţia de securitate a transporturilor din SUA (TSA) a indicat recent că această măsură nu se va schimba până cel puţin la jumătatea lunii aprilie.

Citește și: Veste excelentă pentru Simona Halep. Detaliul banal care o scapă de acuzaţiile de dopaj

În vârstă de 35 de ani, Novak Djokovic este co-deţinător al recordului de titluri de Mare Şlem (22), alături de spaniolul Rafael Nadal. Sârbul a început luni cea de-a 379-a sa săptămână ca lider al clasamentului mondial, record absolut. Eliminat săptămâna trecută în semifinalele turneului ATP de la Dubai, Djokovic are un avans de 380 de puncte faţă de spaniolul Carlos Alcaraz, ocupantul locului secund.