Novak Djokovici, testat pozitiv cu Covid-19. Infecţia l-a scutit de vaccinarea obligatorie.

Novak Djokovici, testat pozitiv cu Covid-19. Liderul ATP a beneficiat de o exceptare de la măsura obligativităţii vaccinării atunci când a intrat în Australia, deoarece a fost infectat recent cu coronavirus, au precizat avocaţii sportivului în documente depuse în instanţă, potrivit bbc.com.

08 ian. 2022, 12:44
Novak Djokovici, testat pozitiv cu Covid-19. Infecţia l-a scutit de vaccinarea obligatorie.
Novak Djokovici, testat pozitiv cu Covid-19

Novak Djokovici, testat pozitiv cu Covid-19. “Data primului test Covid PCR cu rezultat pozitiv a fost 16 decembrie 2021. Au trecut 14 zile şi domnul Djokovici nu a avut simptome nici de febră şi nici de probleme respiratorii în ultimele 72 de ore”, au menţionat avocaţii.

Novak Djokovici, testat pozitiv cu Covid-19

Ei au precizat că lui Djokovici i s-a emis Certificatul de Exceptare de către o comisie independentă medicală angajată de Tennis Australia, decizia fiind validată şi de o comisie a guvernului local.

Novak Djokovici a sosit la Melbourne cu un zbor Emirates de la Dubai, miercuri, la scurt timp după ora 23.00 AEST (n.r. – 15.00, ora României). El a fost ţinut în aeroport peste opt ore.

După ce ce i-a fost anulată viza, sârbul a fost transferat la un hotel de carantină din Melbourne, folosit ca un centru de detenţie pentru imigranţi, până când va putea părăsi ţara. El a făcut apel şi acesta va fi judecat luni.

Citeşte şi: Soţia lui Novak Djokovic, mesaj de Crăciun: „Iubirea şi iertarea sunt o forţă” / CTP: „Du-te acasă! Scutirea medicală nu are niciun sens!”

Novak Djokovici a câştigat turneul de Roland Garros

Novak Djokovici a câştigat turneul de Roland Garros. Este al 19-lea troufeu de grand slam câştigat de sârb.

Acesta este al doilea titlu de la Roland Garros, adjudecat de Novak Djokovic. Sârbul a câștigat la Open-ul Francez și în 2016 atunci când l-a învins, în finală, pe Andy Murray, cu scorul de 3–6, 6–1, 6–2, 6–4.

Djokovici l-a învins în finală pe grecul Stefanos Tsitsipas, numărul 5 mondial, scor 6-7 (6), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4, în patru ore şi 11 minute. Pentru Djokovici este al 84-lea trofeu la simplu din carieră, al treilea din acest an (după Australian Open şi Belgrad). La Roland Garros, sârbul s-a mai impus în 2016.