Novavax a cerut OMS autorizaţie pentru utilizarea în regim de urgenţă a vaccinului său împotriva coronavirusului

Novavax şi partenerul său Serum Institute of India au solicitat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) o autorizaţie pentru utilizarea în regim de urgenţă a vaccinului Novavax împotriva Covid-19, care ar crea condiţiile pentru livrarea acestuia în multe state sărace

24 sept. 2021, 08:24
Novavax a cerut OMS autorizaţie pentru utilizarea în regim de urgenţă a vaccinului său împotriva coronavirusului

Novavax a prioritizat cererile pentru autorizarea vaccinului său de către autorităţile de reglementare din ţările cu venituri mici şi medii, după ce a rămas în urmă cu autorizarea în SUA şi Europa, care şi-au vaccinat deja o mare parte dintre locuitori.

Autorizaţia din partea OMS ar permite Novavax să livreze vaccinuri în mai multe state aflate în dezvoltare care depind de OMS pentru deciziile de autorizare.

Citește și Două noi vaccinuri anti-COVID-19 ar putea fi disponibile în curând în Europa. Baciu: Vor fi semnate contracte cu Novavax şi Valneva

De asemenea, compania ar putea să înceapă distribuirea vaccinurilor prin intermediul facilităţii COVAX, care are rolul să asigure un acces echitabil al ţărilor cu venituri mici şi medii  la vaccinul împotriva Covid-19. Ea a depus deja documente la autorităţile de reglementare în ţări precum India, Filipine şi Indonezia. Acţiunile sale au crescut cu peste 10% în urma anunţului, scrie Reuters.

Novavax şi Serum Institute, cel mai mare producător de vaccinuri din lume, s-au angajat deja să furnizeze peste 1,1 miliarde de doze de vaccin facilităţii COVAX.

Citește și Vaccin anti-Covid pentru adolescenţi. Novavax a început deja testele clinice

Vaccinul Novavax utilizează o tehnologie diferită de cele folosite pentru vaccinurile deja autorizate în lume. Este un vaccin aşa-zis „subunitar”, pe bază de proteine care declanşează un răspuns imunitar, fără virus. El poate fi stocat la o temperatură între 2 şi 8 grade Celsius.


loading...