NSA a ajuns şi la Vatican: Americanii l-au spionat pe Papa Francisc

Publicat: Miercuri, 30 Octombrie 2013 22:23 // Actualizat: Miercuri, 30 Octombrie 2013 23:57 // Sursa: romaniatv.net

NSA l-a spionat pe viitorul Papă Francisc înainte şi în timpul conclavului în care acesta a fost ales ca succesor al lui Benedict XVI.

Agenţia americană de spionaj a monitorizat apelurile telefonice din şi către reşedinţa clericală din Roma, unde pe atunci Arhiepiscopul Jorge Mario Bergoglio a stat în timpul conclavului. Afirmaţiile au fost făcute de săptămânalul italian Panorama, care a spus că NSA a monitorizat convorbirile telefonice ale mai multor episcopi şi cardinali de la Vatican în preajma conclavului.

Citeşte şi Hit la Vatican: Ce cantec îi place Papei Francisc VIDEOInformaţiile astfel colectate au fost separate în patru categorii - "planuri de leadership", "ameninţări pentru sistemul financiar", "obiective de politică externă" şi "drepturile omului", scrie The Telegraph, citând revista italiană Panorama, informează Mediafax.

46 de milioane de apeluri telefonice monitorizate în Italia

Potrivit unui raport, SUA au interceptat 46 de milioane de apeluri telefonice în Italia în intervalul 10 decembrie 2012 - 8 ianuarie 2013. La acea vreme, Benedict al XVI-lea era Papă, ceea ce înseamnă că Vaticanul ar fi fost monitorizat în ultimele câteva săptămâni ale pontificatului său.

Citeşte şi Un băieţel orfan din Moldova s-a întâlnit cu Papa Francisc: "Nu ştiu ce înseamnă Papă, de aceea îţi spun tată"

Există temeri că NSA a continuat să asculte conversaţiile prelaţilor până în ajunul conclavului din 12 martie 2013, scrie Panorama, adăugând că există suspiciuni că şi convorbirile viitorului papă ar fi putut fi monitorizate. Sursa citată aminteşte că, potrivit Wikileaks, serviciile secrete americane ar fi fost interesate de arhiepiscopul Bergoglio încă din 2005.

Citeşte şi Papa Francisc surprinde din nou: Suveranul Pontif ar putea numi PRIMA FEMEIE CARDINAL

Panorama mai relatează şi că agenţia americană a spionat convorbirile dintre personaje marcante de la Vatican referitor la alegerea unui nou şef al Băncii Vaticanului. Întrebat în legătură cu aceste informaţii purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, a declarat că nu are informaţii pe acest subiect şi că nu este îngrijorat.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 oct 22:36
...înainte şi în timpul conclavului în care acesta a fost ales ca succesor al lui Benedict XVI. Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
1
EUR
4.7834
RON
21 Feb
noapte 3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H