NSA deţine mai mult de 300 de rapoarte vizând-o pe Angela Merkel

Agenţia americană pentru securitate naţională (NSA) a adunat peste 300 de rapoarte despre cancelarul federal german, Angela Merkel, a scris sâmbătă săptămânalul Der Spiegel, citând informaţii transmise de fostul consultant american Edward Snowden.

29 mart. 2014, 19:02
NSA deţine mai mult de 300 de rapoarte vizând-o pe Angela Merkel

Numele cancelarului german figurează printre cei 122 şefi de stat şi de guvern asupra cărora NSA a adunat informaţii în mai 2009, notează pe pagina electronică publicaţia germană, scrie Agerpres.

Agenţia americană ‘a realizat mai mult de 300 de rapoarte despre Angela Merkel’, conform documentelor consultate de săptămânalul Der Spiegel şi în care mai figurează în egală măsură numele preşedinţilor statelor Peru, Somalia şi al Belarusului.

Aceste fişiere sunt stocate într-o bază de informaţii a NSA care ‘ar putea constitui un element de probă important’ în ochii justiţiei germane, care ‘trebuie să se decidă în zilele următoare dacă deschide o anchetă judiciară privind suspiciunile de spionaj, mai notează Der Spiegel.

Documentele făcute publice în octombrie 2013 de către Edward Snowden indicau faptul că NSA a ascultat telefonul mobil al cancelarului german Angela Merkel de-a lungul mai multor ani.