NU a murit! Trăieşte şi i-a chemat pe adepţii săi la VULCANI de JIHAD pe tot globul

Liderul grupării jihadiste Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, despre care s-a afirmat în timpul weekendului trecut că ar fi fost rănit sau chiar ucis în urma raidurilor aviaţiei americane, a apărut joi într-o înregistrare video în care-şi cheamă adepţii să provoace 'vulcani de jihad' pe tot globul, transmit agenţiile AFP şi Reuters.

RomaniaTV.net
13 nov. 2014, 19:49
NU a murit! Trăieşte şi i-a chemat pe adepţii săi la VULCANI de JIHAD pe tot globul

În această înregistrare de 17 minute difuzată pe un website jihadist, el îşi declară determinarea de extinde acţiunile SI dincolo de Siria şi Irak. ‘Musulmanilor, vă dăm o veste bună anunţându-vă expansiunea Statului Islamic pe noi teritorii, în al-Haramayn (Arabia Saudită) şi Yemen … până în Egipt, Libia şi Algeria’, spune al-Baghdadi, adăugând că ‘înaintarea mujahedinilor va continua până când vor ajunge la Roma’. ‘Soldaţi ai Statului Islamic … erupeţi vulcani de jihad peste tot. Aprindeţi Pământul cu foc împotriva tuturor dictatorilor’, continuă al-Baghdadi.

Citeşte şi Teroriştii ISIS, filmaţi în timp ce NEGOCIAU femei vândute drept SCLAVE SEXUALE VIDEO

De asemenea, el susţine că actuala campanie de raiduri aeriene împotriva SI a coaliţiei conduse de SUA nu va reuşi să stopeze expansiunea acestei grupări jihadiste. ‘În curând, evreii şi cruciaţii vor fi constrânşi să coboare pe pământ şi să-şi trimită forţele terestre în faţa morţii şi a distrugerii’, a mai spus liderul SI, făcând aluzie la o posibilă operaţiune terestră a armatei americane, acţiune pe care însă Administraţia Obama doreşte să o evite, sperând că raidurile aeriene şi sprijinirea forţelor locale ce luptă împotriva jihadiştilor vor da în final rezultate.

Este primul mesaj audio al liderului SI după cel difuzat în luna iulie, la puţin timp după ce această grupare a proclamat un ‘califat’ ce cuprinde teritoriile pe care le controlează în Siria şi Irak. Vocea auzită acum pare să fie identică cu cea de atunci, dar deocamdată autenticitatea înregistrării nu poate fi confirmată.