Nu ai somn noaptea? Acest REMEDIU NATURAL te va face să dormi buştean

Oamenii folosesc de secole intregi, daca nu de milenii, mai multe ceaiuri de plante pentru a putea dormi mai bine. Inainte de a citi acest articol, este important sa ne amintim ca efectele plantelor pot varia de la un individ la altul. Unele plante pot provoca tulburari de somn, in timp ce altele va pot produce chiar insomnie.

07 oct. 2016, 13:03
Nu ai somn noaptea? Acest REMEDIU NATURAL te va face să dormi buştean

Este posibil sa doriti sa incercati mai multe plante, pentru a gasi una care functioneze pentru organismul vostru, cu avertismentul ca trebuie sa retineti faptul ca unele plante pot interactiona cu unele medicamente pe care le luati sau cu o alta afectiune medicala, scrie almeea.ro. De asemenea, amintiti-va ca nu toate plantele sunt potrivite pentru copii.

Acestea fiind spuse, urmatoarele ceaiuri de plante au o putere mare in a-i ajuta pe oameni sa adoarma:

1) Ceaiul de musetel

Aceasta este, probabil, unul dintre cele mai bine cunoscute ceaiuri de plante utilizate pentru a va relaxa si de a va induce somnolenta, si care s-a dovedit intr-un studiu clinic ca v-ar putea oferi un ajutor pentru insomnie. El este, de asemenea, si unul bland, daca aveti un tract digestiv iritabil.

Citeşte şi Ia-ţi adio de la durerile de cap cu aceste remedii naturale miraculoase

Un ceai infuzie de musetel se poate face prin utilizarea a unei uncii de planta uscata, inmuiat intr-un 1 litru de apa, timp de patru ore. Se filtreaza planta uscata inainte de a fi bauta. Aceasta infuzie este mai concentrata decat o ceasca de ceai.

2) Ceaiul de floarea pasiunii

Aceasta este o planta foarte usoara, fiind recomandata atunci cand sunteti foarte obositi, plini de anxietate sau suprasolicitati. Dr. Michael Traub, un medic naturist care a studiat floarea pasiunii, recomanda o perfuzie cu 2 grame din aceasta planta in 150 ml de apa. Luati de 3-4 ori pe zi. Totusi, consultati medicul inainte de a o consuma, daca luati deja medicamente prescrise pentru insomnie, anxietate, depresie sau slabit.

3) Ceaiul de kava kava

Aceasta planta este frecvent utilizata pentru a reduce anxietatea si depresia. Totusi, aceasta planta trebuie folosita cu precautie, caci mai multe studii au aratat ca un consum regulat de kava kava poate afecta ficatul.

4) Ceaiul de mac de California

Aceasta este o planta preferata de multi oameni care cauta relaxarea si somnul. Studiile au demonstrat capacitatea plantei de a reduce cantitatea de timp in care este nevoie sa adormiti si de asemenea faptul ca ea imbunatateste calitatea somnului.

5) Ceaiul de valeriana

Acesta este probabil cel mai puternic sedativ pe baza de plante. Folosindu-l inainte de culcare, poate ajuta la a avea un somn profund, fara sa va mai treziti in timpul noptii. Cu toate acestea, aceasta planta poate declansa unele vise „salbatice”, precum diaree si alte efecte gastrointestinale. Daca nu ati folosit valeriana, cel mai bine este sa incepeti cu precautie, pentru a reduce posibilitatea aparitiei reactiilor adverse.