Nu arunca uleiul de la conservele cu ton. Folosește-l pentru aceste trucuri culinare absolut delicioase

Conservele cu ton sunt cunoscute pentru beneficiile lor, mai ales în dietele de slăbit. Puțină lume știe că nu ar trebui să arunce uleiul din acest preparat întrucât îl poate întrebuința pentru alte rețete la fel de sănătoase.

14 dec. 2021, 14:29
Nu arunca uleiul de la conservele cu ton. Folosește-l pentru aceste trucuri culinare absolut delicioase

Conservele cu ton au devenit controversate în ultim vreme, datorită faptului că o mare parte din peștele din oceanul Pacific este contaminat cu Mercur în urma exploziei de la centrala de la Fukushima.

Totuși peștele ton este în continuare recomandat, iar cumpărătorii trebuie doar să fie atenție ca peștele să nu fie din specia Bigeye sau Albacore, care provine din oceanul Pacific.

Trucul genial pe care să îl încerci dacă adori cartofii prăjiți. Secretul pe care trebuie să îl știe orice gospodină

Carnea de ton este recunoscută pentru faptul că are o textură asemănătoare cărnii de pui și că spre desebire de alte specii de pești are un miros mai puțin stringent.

Specialiștii recomandă consumul cărnii de ton datorită numărului scăzut de calorii și a cantității importante de proteine conținute. Tonul este de asemenea bogat în minerale precum seleniu, zinc, fosfor sau magneziu, iar dacă alegi sortimentul conservat în ulei de măsline sau de floarea soarelui, te bucuri și de beneficiile acizilor grași sănătoși, cum ar fi Omega 3, Omega 6, vitamina D și vitamine din grupul B

Chiar dacă ții o dietă de slăbit poți consuma ton conservat în ulei, întrucât grăsimile sănătoase contribuie foarte mult la senzația de sațietate și dă savoare unui regim alimentar restrictiv.

Te poți baza pe o conserva de ton în ulei atunci când ți-e poftă de o masă delicioasă, bogată în proteine. În Italia peștele ton și uleiul de măsline merg mână-n mână în bucătăriile restaurantelor, de aceea Institutul de Cercetări pentru Industria Conservanților Alimentari din Parma a făcut un studiu despre utilizările uleiului din conservele de ton.

Oamenii de știință au analizat uleiul din conservele de ton timp de 13 luni și i-au observat proprietățile la diferite temperaturi la 4, la 20 și 37 de grade Celsius, pentru a vedea când anume începe procesul de alterare.

Pericolul ascuns aflat în portocale. Această categorie de persoane trebuie să evite consumul acestui fruct!

Aceștia au ajuns la concluzia că uleiul din conservele de ton nu se strică, indiferent de temperatură, prin urmare poate păstra carnea de pește în stare proaspătă, o perioadă îndelungată.

Alte utilizări pentru uleiul din conservele de ton ar fi:

  • Condimentează salatele cu uleiul din conservele cu ton pentru a da mai multă savoare. Acest truc este recomandat pentru salatele de pește sau pentru crema de pește, atunci când vrei să conferi o aromă specială.
  • Poți prepara peștele la cuptor folosind ulei din conserva de ton. Acest truc va garanta o savoare mai puternică.
  • Uleiul din conservele de ton este foarte apreciat și de către animalele de companie. Poți adăuga câteva lingurițe din acest ulei peste mâncarea umedă a pisicilor și cu siguranță se vor linge pe mustăți.