NU CITI DACĂ EŞTI PROST! Lucruri pe care doar oamenii foarte deştepţi le ştiu

Oamenii nu realizează modul în care funcţionează procesul de învăţare. Potrivit site-ului Inc.com există anumite secrete prin care oamenii asimilează mai uşor informaţia şi prin care îşi păstrează mereu mintea deschisă.
Romania TV
06 dec. 2012, 12:54
NU CITI DACĂ EŞTI PROST! Lucruri pe care doar oamenii foarte deştepţi le ştiu

Kevin Daum, un important scriitor şi om de afaceri din America, spune că odată cu înaintarea în vârstă îi este din ce în ce mai greu să înveţe lucruri noi. El consideră că umplerea creierului cu informaţii, cifre şi experienţe, scade spaţiul pentru idei şi gânduri noi. Deoarece învăţare continuă este importantă, păstrarea unei minţi deschise este necesară. Nu oricine poate să facă acest lucru. Următoarele sfaturi îţi pot îmbunătăţi modul în care înveţi şi percepi ideile celorlalţi. 

Primul lucru ce trebuie făcut este să îţi opreşti vocea interioară, sau cel puţin să o linişteşti. Este vocea aceea care începe să comenteze atunci când asculţi pe cineva şi te face să îi dai o atenţie mai mare decât celui care vorbeşte cu tine. Concentrează-te mai mult pe ce are altul de spus, nu pe ce are creierul tău de spus despre ceilalţi. Rezultatul o să fie surprinzător. 

Dacă nu poţi să opreşti această voce, o poţi folosi în avantajul tău. De fiecare dată când realizezi că te contrazici cu cineva, încearcă să te opreşti şi să priveşti dintr-un alt punct de vedere toată dezbaterea. Trebuie să îţi contrazici creierul în mod intenţionat. În cel mai bun caz te vei deschide spre o idee nouă. Dacă nu reuşeşti, cel puţin o să îţi întăreşti argumentul iniţial. 

Curioşii mor repede, dar se spune că mor satisfăcuţi. Chiar dacă eşti curios sau nu, este important să te porţi ca o persoană curioasă. Data viitoare când vei asculta o informaţie nouă, pune cel puţin trei întrebări despre lucrul pe care l-ai aflat. Dacă nu are cine să-ţi răspundă, îl poţi întreba pe cel care le ştie pe toate, Google. Nu contează cum ajunge informaţia la tine, atât timp cât ajunge şi îţi deschide apetitul pentru cunoaştere. 

Niciun concept sau teorie nu a apărut din neant, oricât de ciudată sau incredibilă ar putea să pară. Chiar dacă nu le crezi sau nu eşti de acord cu ele, trebuie să găseşti sâmburele de adevăr de la care au plecat. Pune-te în locul unui detectiv! Îţi vei îmbunătăţi deducţia şi vei reuşi să faci mai uşor diferenţa între ceea ce îţi foloseşte şi ce nu. 

De multe ori renunţăm să învăţăm ceva nou doar pentru că nu ne place de persoana care livrează informaţia. Acest lucru încă este valabil în multe din şcolile noastre. Chiar daca este o lecţie plictisitoare, şi fizicul persoanei nu este deloc atrăgător, sau chiar dacă este membru al unui partid politic cu care nu eşti de acord, informaţia primită poate avea un impact asupra cunoştinţelor tale şi îţi poate schimba modul în care gândeşti. Separă informaţia de cel care o oferă. Obiectivitatea este foarte importantă în procesul de gândire. Imaginează-ţi că nu ştii nimic despre cel ce spune ceva nou. 

Dacă persoana este prea plictisitoare, şi pur şi simplu te adoarme atunci când vorbeşte, chiar dacă spune ceva interesant, este recomandat să transformi ascultarea într-un joc. Testează-te pe tine, şi testează-ţi limitele. Vezi cât pot să memorezi.

DailyBusiness
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Bzi.ro
Analiză stilistică și simbolică a Primului Cuplu din Stat, făcută de Vladimir Tătaru: George Simion sau Nicușor Dan?
Fanatik.ro
Amenda pe care o riscă toți românii care stau la curte. Este interzis să faci grătar în aceste condiții, încalci mai multe legi
Capital.ro
Cel mai mare actor s-a stins din viață. Toată țara îl plânge: Cea mai curajoasă și mai puternică persoană
Playtech.ro
Cutremur major în România, în urmă cu scurt timp! Blocurile s-au mişcat serioas, panică...
DailyBusiness
Pe cine va vota Crin Antonescu în turul 2: Am pierdut singur și aleg liber! Refuz mobilizarea pentru o nouă „salvare a țării”
Adevarul
De ce și-au dorit românii să fie conduși de un străin. Motivul pentru care Carol I a ales un prim-ministru cu viziuni conservatoare
wowbiz.ro
ULTIMA ORĂ! Ionel Ganea a primit vestea la scurt timp după ce fiul lui a intrat în comă. Familia este distrusă
Spynews
Dan Alexa și soția lui divorțează! De ce s-a despărțit concurentul Asia Express de partenera lui, Andrada
Spynews
EXCLUSIV. Imagini dureroase de la înmormântarea lui Mircea Cîmpeanu! Familia și vedetele își iau rămas bun | VIDEO
Evz.ro
Un celebru cântăreț a murit. Melodiile sale au fost în topuri ani întregi
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume”
kanald.ro
Câți bani au primit românii la pensie în aprilie 2025. Ce sume încasează cei cu pensie anticipată
Cancan.ro
Descoperirea scârboasă a lui Piedone, într-un restaurant din Constanța: Ăsta n-a mai avut putere…
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Regulă pentru cei care stau la casă. Devine obligatoriu dacă ai aceste plante în curte
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Gimnasta, în bikini, după ce s-a retras la 22 de ani
stirilekanald.ro
Tragedie pe autostrada A1! O femeie a murit după ce mașina în care se afla a intrat într-un TIR, staționat pe banda de urgență. Printre victime, un copilaș de 1 an
Salariul minim crește din 1 mai 2025 și ajunge la 4.500 lei
MediaFlux
Românii care au aceste mașini pot pierde mulți bani din 2026! Reguli stricte la nivel european
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Sunt considerate fructele viitorului. Se adaptează la secetă, terenuri aride și se pot consuma proaspete, deshidratate sau în conserve