Nu consumați sub nicio formă aceste alimente dacă aveți peste 40 de ani. Pericolul ascuns care vă dă sănătatea peste cap

Odată cu înaintarea în vârstă se văd tot mai mult efectele consumului de alimente nesănătoase asupra organismului. Experții recomandă ca, în mod special după vârsta de 40 de ani, să fim mai atenți la ce mâncăm.

03 ian. 2023, 16:20
Nu consumați sub nicio formă aceste alimente dacă aveți peste 40 de ani. Pericolul ascuns care vă dă sănătatea peste cap

Nu consumați sub nicio formă aceste alimente dacă aveți peste 40 de ani. Metabolismul tinde să încetinească după ce trecem de această vârstă și tocmai de aceea mâncarea e foarte importantă. Devenim mai predispuși la a face diverse probleme de sănătate și devine tot mai greu să ne păstrăm greutatea constantă. Totul din cauza unor modificări hormonale și nivelului mai scăzut de activitate fizică.

Fulgii de porumb de la micul dejun, un pericol pentru sănătate

Specialiștii recomandă să evităm alimentele procesate după ce trecem de 40 de ani și să le înlocuim cu cele integrale. Din păcate, multe persoane consumă alimente procesate în mod constant, iar aceste alimente poate să le dea metabolismul peste cap.

Cerealele cu zahăr și acele alimente congelate sunt cele mai nocive. Spre exemplu, fulgii de porumb e mai bine să fie evitați. E de preferat să reduceți carbohidrații și zahărul. Multora le place să consume fulgi de porumb la micul dejun, însă e important de știut că are o valoare nutritivă scăzută.

Citește și Cum poţi scăpa de căderea părului. Trucul simplu dezvăluit de Mirela Vescan

”Corpul trebuie să lucreze mai mult pentru a digera și a absorbi aceste tipuri de alimente”, a explicat dieteticianul Dana Hunnes.

Pe lângă faptul că cerealele au valoare nutritivă scăzută, conțin și prea mult zahăr care poate dăuna organismului.

„Cerealele procesate sunt cele mai bogate în zahăr. Chiar și cerealele care se presupune că au conținut „scăzut de zahăr” sunt, de fapt, pline de îndulcitori adăugați”, a mai spus medicul, potrivit Shefinds.

Produsele de tip fast-food, cei mai mari inamici

De asemenea, alte produse foarte dăunătoare sunt cele de tip fast-food. Distrug organismul încet, dar sigur. ”Mâncărurile fast-food sunt făcute cu cantități mari de grăsimi, sodiu și uleiuri nesănătoase. Acest lucru poate duce, in timp, la creșterea în greutate, obezitate, boli cardiovasculare, boli de inimă și accident vascular cerebral”, a precizat specialistul.

Citește și Cât rezistă salata de boeuf la frigider şi care sunt semnele că ar trebui să o arunci imediat la gunoi

Consumul de produse de tip fast-food, care sunt bogate în grăsimi nesănătoase, pot să crească nivelul de colesterol și să contribuie la dezvoltarea bolilor de inimă. Încercați să le înlocuiți cu o salată sau carne, pește cu legume.

Evitați tot ce înseamnă alimente congelate

Și alimentele congelate se pot transforma ușor într-un mare inamic al sănătății. Nu au vitamine, minerale și alți nutrienți de care corpul nostru are nevoie. Dar, în schimb, conțin aditivi fără valoare nutrițională.