Nu cumpăra în martie aceste produse! Sunt un adevărat pericol. Anunţul făcut de ANPC!

Se apropie luna Femeii, iar căutările pentru cadoul perfect vor începe imediat. Directorul general al ANPC trage însă un semnal de alarmă cu privire la acest demers.

20 feb. 2021, 18:45
Nu cumpăra în martie aceste produse! Sunt un adevărat pericol. Anunţul făcut de ANPC!

Nu cumpăra în martie aceste produse! Paul Anghel e de părere că trebuie să fim foarte atenție la achiziționarea bijuteriilor.

Nu cumpăra în martie aceste produse! Sunt un adevărat pericol

Paul Anghel avertizează cu privire la mărțișoarele din materiale prețioase. Ea a declarat, în această perioadă, contrafacerile reprezintă un pericol real. Directorul ANPC a oferit și exemple în acest sens.

“Contrafacerile în domeniul metalelor preţioase sunt multe şi pot îmbrăca diferite forme, precum imitaţiile, deoarece există mai multe metale şi aliaje ce pot semăna vizual cu metalele preţioase. Atunci când sunt realizate bijuterii sau alte obiecte din aceste metale, ele ar putea induce în eroare şi un ochi mai experimentat decât al consumatorului obişnuit, dacă nu se realizează o analiză specifică”, spune Paul Anghel.

Paul Anghel sfătuieşte consumatorii să ţină cont de câteva recomandări, respectiv de locul de unde alegem să cumpărăm mărţişoarele, pentru că acestea se vând peste tot, la tarabe, supermarket-uri, magazine de bijuterii şi târguri de cadouri organizate în perioada premergătoare zilelor de 1 şi 8 martie.

“Dacă optăm pentru o bijuterie fină din aur, argint sau bătută cu pietre semipreţioase, ar fi bine să o cumpărăm numai din magazine autorizate care vând bijuterii. Un mărţişor din argint vândut la colţ de stradă şi care costă câţiva lei nu poate fi din argint!

Oferirea drept mărţişor a unei bijuterii din metal preţios, cu sau fără pietre preţioase, a devenit din ce în ce mai obişnuită, astfel că piaţa metalelor preţioase oferă o gamă foarte largă de produse, de la clasicele modele de mărţişoare la bijuteriile foarte sofisticate.

Nu cumpăraţi mărţişoare cu ambalajul rupt, mototolit, murdar sau pătat. Şi ambalajul contează foarte mult. Verificaţi ca şnurul să nu se desprindă, să nu se deşire şi să fie de calitate. Pentru consumatori, informarea poartă un rol esenţial înainte de cumpărarea propriu-zisă.

Sfătuiesc consumatorii să evite cumpărarea mărţişoarelor din metale preţioase şi/sau pietre preţioase de la vânzătorii ambulanţi. Achiziţionarea mărţişoarelor/bijuteriilor din metal preţios trebuie să se facă de la operatorii economici autorizaţi de către ANPC să efectueze operaţiuni cu metale preţioase.”, spune el.

Citeşte şi: Prognoza meteo lunară. „Babele” aduc vreme schimbătoare în martie 2021