Nu dispreţui bătrânii care votează! O campanie împotriva discriminării în funcţie de vot şi vârstă

O nouă campanie lansată pe Internet atrage atenția asupra unei probleme a societății românești: conflictul dintre generații. Tinerii trebuie să iasă din aria disprețului față de modul în care votează părinții și bunicii lor și să-și asume cu demnitate responsabilitatea pentru viitorul țării lor.

RomaniaTV.net
10 nov. 2014, 19:43
Nu dispreţui bătrânii care votează! O campanie împotriva discriminării în funcţie de vot şi vârstă

Mesajul campaniei este că votul dat de un tânăr cântărește la fel ca votul dat de către un bătrân, iar în timp ce energia este o calitate fundamentală a tinerilor, înțelepciunea se dobândește prin experiență!

Bătrânii țării noastre au fost cândva și ei tinerii României! Tinerii îi disprețuiesc prea des pe vârstnici pentru că sunt bătrâni, săraci, bolnavi, singuri, dar și pentru felul cum votează! Roata vieții întotdeauna se întoarce, și așa cum și ei au fost ca tine, și tu vei fi ca ei!

Ion Dumitrescu, veteran al celui de-al doilea Război Mondial, la vârsta de 92 de ani, este un votant din România! Tinerețea, energia și dorința de a avea o țară normală, civilizată, în care cetățenii să aibă puterea deciziei, l-au determinat pe acesta să lupte pe câmpul de luptă. Indiferența și blamarea celor bătrâni de către unii tineri pentru trecutul țării îl afectează direct pe domnul Ion, care are nevoie de mai multă înțelegere și de o societate tolerantă.

 

Octavian Negrescu, medic chirurg timp de 40 de ani, Eugenia Ștefănescu, farmacistă timp de 40 de ani, Alexandru Vasiliu, inginer miner timp de 32 de ani, Dumitru Hoboc, inginer constructor, Veronica Zugravu, lucrătoare timp de 35 de ani la fabrica de muniție și armament, Ana Rădulescu, profesoară timp de 45 de ani, sunt printre vârstnici României care votează, chiar dacă votul lor poate fi diferit față de cel al tinerilor.

Truda anilor de muncă care stă în spatele bătrânilor influențează votul lor de astăzi, dar acest fapt nu dă tinerilor motiv să folosească batjocura împotriva lor! România este a tuturor cetățenilor, nu doar a unei clase sau categorii demografice. Pune stop indiferenței și disprețului, și tu vei fi ca ei și vei avea nevoie de înțelegere și respect!