Nu e banc! Radar anunţat de poliţişti pe Facebook. Postarea a ajuns virală. Ce reacţie a avut IPJ Bihor

Postarea a doi polițiști bihoreni a ajuns virală astăzi pe Facebook. Cei doi agenți au stârnit zâmbete și aprecieri după ce s-au fotografiat în mașina de serviciu și i-au atenționat pe șoferi că un aparat radar este amplasat pe Șoseaua Borșului.

18 oct. 2018, 08:38
Nu e banc! Radar anunţat de poliţişti pe Facebook. Postarea a ajuns virală. Ce reacţie a avut IPJ Bihor

În doar două ore postarea a fost apreciată de peste 5.000 de utilizatori. Unii chiar au confirmat prezența echipajului, deci și veridicitatea postării.

Ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău, a explicat – pentru Adevărul – că postarea celor doi subofiţeri este corectă și are caracter preventiv.

„Este greşită concepţia potrivit căreia poliţiştii stau la pândă cu radarul pentru a-i sancţiona pe şoferi. Scopul radarelor e de a-i disciplina pe şoferi, pe segmentele de drum unde exista tendinţa de a fi depăşită viteza legală, principala cauză a accidentelor rutiere’, a spus ea.

La sfârșitul lunii septembrie, Curtea Constituțională a României (CCR) a amânat dezbaterea Legii care prevede presemnalizarea radarelor de poliție, după sesizarea președintelui Klaus Iohannis.