Nu e glumă: Lucian Heiuș, fostul șef ANAF, revine pe o funcție de conducere

Lucian Heiuș, fostul șef ANAF care și-a dat demisia după ce a recunoscut că nu a reușit să-și facă treaba la Fisc, a fost recompensat cu o funcție de conducere la Ministerul de Finanțe.

09 iul. 2023, 09:18
Nu e glumă: Lucian Heiuș, fostul șef ANAF, revine pe o funcție de conducere

Nu e glumă: Lucian Heiuș, deputatul PNL care a demisionat în urmă cu o lună de la șefia ANAF după ce a recunoscut că nu a reușit să-și facă treaba, a fost numit secretar general la Ministerul de Finanțe, condus de către bunul său prieten, Marcel Boloș, oficialul susținut de PNL.

În urmă cu o lună, când și-a anunțat demisia de la șefia ANAF după doar un an de zile, Heiuș anunța „o gaură” în veniturile instituției de 9 miliarde de lei.

Cu toate acestea, Lucian Heiuș a fost numit vineri, 7 iulie, de către premierul PSD Marcel Ciolacu secretar general la MF, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial. 

Despre revenirea lui Heiuș s-a vorbit de mai multe zile, dar decizia a fost confirmată vineri.

Noul mandat al lui Heiuș va avea cel puțin șase luni de zile.

Cine este, de fapt, Lucian Heiuș, PNL-istul etichetat drept „incompetent” de către adversarii politici

Lucian Heiuş, deputat PNL, a fost numit la conducerea ANAF, în locul cu rang de secretar de stat, în locul Mirelei Călugăreanu, în mai 2022.

Deputat din Orăștie, Hunedoara, are 57 de ani şi are diplomă de licenţă la Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj Napoca – Facultatea de Ştiinţe Economice şi un master la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad – Facultatea de Ştiinţe Juridice.

În ultimii ani, Heiuș a fost director general la SC Uzina Mecanică Orăştie (2012-2013), director executiv la Camera Agricolă Judeţeană Hunedoara şi director general adjunct în cadrul Direcţiei Generale a Domeniilor Reglementate Specific şi Direcţiei de Buget, Contabilitate Internă, Investiţii şi Achiziţii Publice din cadrul Ministerului Finanţelor Publice. Lucian Heiuş a mai fost director general la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara (2013-2014), director executiv – servicii interne (mutare temporară) (2014-2015), director general (2016) la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara.