Atenţie! Telefonul, tableta sau laptop-ul poate fi SPIONUL din CASA TA. Vezi cum te poţi apăra

Persoane rău voitoare este posibil să invadeze intimitatea oricui, condiţia fiind aceea ca persoana vizată să aibă un telefon, o tabletă sau un laptop. Unii specialişti IT spun că nu este posibil, alţii, care se ocupă chiar cu securitatea informatică îşi lipesc câte ceva peste camerele video de la laptop, tableta sau smartphone.

18 feb. 2014, 08:51
Atenţie! Telefonul, tableta sau laptop-ul poate fi SPIONUL din CASA TA. Vezi cum te poţi apăra

În science-fiction şi în tehnologie orice este posibil şi nu vrei să rişti atunci când la mijloc este viaţa şi intimitatea ta, scrie yoda.ro. În ultimii au apărut tot felul de ştiri potrivit cărora persoane rau intenţionate pot să activeze camera video sau microfonul telefonului/tabletei/smart TV-ului/calculatorului tău şi să te spioneze.

Citeşte şi Specialiştii trag un semnal de ALARMĂ. Tabletele şi smartphone-urile, periculoase pentru copii

Probabil ca şi tu ţii laptopul pornit în casă sau telefonul pe noptiera, lângă pat. Este o invitaţie deschisă persoanelor care vor să îţi invadeze intimitatea.

Unul dintre cei mai importanti specialişti în securitate de la F-Secure, Mikko Hypponen, foloseşte leucoplast pentru laptopul său. Spune că îl dă jos atunci când are o videoconferinţă, după care îl pune la loc. „Sunt plătit să fiu paranoic. La ce vă aşteptaţi?”, a declarat el.

De asemenea, fondatorul FinSpy si FinFisher, Martin Muench, foloseşte hârtie lipicioasă pentru a-şi apăra intimitatea.

Citeşte şi Atenţie: PIN-ul smartphone-urilor, dezvăluit de camera video şi de microfon

Un alt specialist în securitate, expertul în criptografie Whitfiled Diffie, foloseşte bandă adezivă pentru laptop. „Am încredere în banda adezivă mai mult decât în orice soft. Dacă e pusă bandă adezivă, camera nu poate face fotografii”, a declarat el în timpul conferinţei de securitate AsuCERT.

Mulţi dintre producătorii de laptopuri au pus câte un LED care se aprinde atunci când camera e pornită. Nu vă bazaţi, însă, pe el. Cei care vor să vă vadă ştiu foarte bine să-l oprească dacă vor să facă totul discret.