Oficial britanic: „NU există NICIUN SEMN al RETRAGERII trupelor RUSE de la graniţa cu Ucraina”

Ministrul de externe britanic William Hague a declarat, la Tbilisi, că nu există niciun semn al retragerii trupelor ruse de la graniţa cu Ucraina şi le-a cerut separatiştilor proruşi din estul Ucrainei să nu organizeze referendumul pentru independenţă planificat.

RomaniaTV.net
08 mai 2014, 09:19
Oficial britanic: „NU există NICIUN SEMN al RETRAGERII trupelor RUSE de la graniţa cu Ucraina”

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a cerut miercuri separatiştilor să amâne referendumul programat pentru duminică şi a anunţat că a retras forţele ruse de la frontieră.

În comentarii făcute în timpul unei vizite în Georgia, care corespund poziţiei NATO, celei a Pentagonului şi a Casei Albe, şeful diplomaţiei britanice şi-a exprimat îndoiala în legătură cu declaraţia şefului statului rus privind retragerea trupelor.

Nu am văzut nicio dovadă că forţe ruse au fost retrase din zonele unde au fost staţionate în ultimele săptămâni. Ele rămân în număr mare, în apropierea graniţelor de est ale Ucrainei”, a spus Hague, în cadrul unei conferinţe de presă la Tbilisi.

Citeşte şi HAOS şi RĂZBOI CIVIL în Ucraina. Cine trage semnalul de alarmă

Întrebat în legătură cu apelul lui Putin de amânare a votului pentru independenţă, William Hague şi-a exprimat speranţa că „cei din Doneţk şi din alte zone care au planificat aşa-numitele referendumuri vor lua în considerare acest apel şi nu vor organiza astfel de consultări populare”.

Şeful diplomaţiei britanice a afirmat de asemenea că sancţiuni împotriva Rusiei, în plus faţă de cele deja impuse de Statele Unite şi Uniunea Europeană, ar putea fi încă introduse.

„Pregătim sancţiuni şi vom continua să pregătim sancţiuni, inclusiv unele mai extinse, dacă ele sunt necesare. Reacţia ţărilor din Uniunea Europeană la aceste declaraţii va depinde de cursul evenimentelor din următoarele zile”, a spus William Hague.