Nu mai ai nevoie de card! Bancomatele de unde retragi bani cu telefonul sau cu ceasul inteligent VIDEO

Anunț pentru toți românii care au carduri la bănci. Forma de retragere contactless de la bancomate se extinde, iar cele mai mari bănci din țară au optat pentru un astfel de serviciu.

19 feb. 2023, 15:41
Nu mai ai nevoie de card! Bancomatele de unde retragi bani cu telefonul sau cu ceasul inteligent VIDEO

Odată cu digitalizarea, cele mai mari bănci din România, printre care se numără BCR sau CEC, au decis să introducă o formă de retragere contactless de la bancomate. Vorbim despre băncile care acoperă peste 70% din piață în funcție de active.

Drept urmare, clienții acestora pot merge fără cardul fizic la bancomate și pot retrage suma de bani fie cu smartwatch-ul fie cu smartphone-ul. Pe lângă retragerea contactless de la bancomate, băncile au lansat în ultimii ani și mai multe servicii de plată prin intermediul telefonului mobil sau al diferitelor dispozitive – prin aplicații proprii și prin înrolarea în Google Pay sau Apple Pay

Banca Comercială Română a demarat implementarea funcționalității de retragere contactless a numerarului la bancomatele și multifuncționalele sale.

Funcționalitatea va fi disponibilă atât pentru cardurile emise de BCR, dar și pentru cele aparținând altor bănci. Clienții vor avea posibilitatea să realizeze tranzacții la bancomatele si multifuncționalele BCR cu carduri bancare, dar și cu telefoane, ceasuri, brățări sau alte dispozitive inteligente dotate cu tehnologia NFC.

Odată cu lansarea acestei funcționalități, extindem și consolidăm ecosistemul digital al BCR, oferindu-le clienților noștri o gamă completă de plăți inteligente, indiferent de locul, dispozitivul sau sistemul prin care vor să le realizeze. Cardurile BCR pot fi înrolate deja în orice portofel virtual (Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay, Garmin Pay, Xiaomi Pay) și pot fi utilizate la orice comerciant dotat cu POS, prin telefon, ceas, brățară sau orice alt dispozitiv mobil ce dispune de tehnologia NFC. Clienții BCR au astfel posibilitatea de a realiza practic atât retrageri de numerar, interogări de sold, cât și plăți la comercianți fără a mai avea cardul fizic în posesie, ceea ce le asigură confort, siguranță și rapiditate”, a declarat recent Florin Pintilie, Șef Departament Dezvoltare Produse Carduri, BCR.

Ce trebuie să ştie românii care au cont la Raiffeisen sau BCR. Decizia luată de bănci la două luni de la scandalul Schengen

În momentul de față, retragerea contactless era  deja implementată la 112 bancomate BCR din întreaga țară, urmând ca aceasta să fie extinsă la peste 500 de terminale. Bancomatele BCR cu funcționalitatea deja instalată au iluminat logo-ul contactless, iar la retragerea numerarului va fi solicitat codul PIN.

vezi lista aici

Aceeași situație o regăsim și la CEC Bank, care ocupă locul 6 după active. Banca a introdus la rândul ei retragerile cu tehnologia NFC la 550 de bancomate și multifuncționale, inclusiv prin utilizarea dispozitivelor cu portofele digitate de tip Apple și Google Pay.

Avertisment pentru toţi românii care au card la BCR. Ce trebuie să facă urgent. Risc mare să dispară banii din cont

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 18 centre de afaceri și 16 birouri mobile dedicate companiilor și 321 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de cea mai mare rețea națională de ATM-uri și mașini multifuncționale – aproape 1.800 de echipamente, aproximativ 11.300 POS-uri și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 44.500 de angajați deservesc 16,1 milioane de clienți în cadrul a 2.091 de filiale din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul lui 2021, Erste Group deținea active totale în valoare de 307 miliarde EUR, înregistra un profit net de 1,92 miliarde EUR, precum și un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 14,5%.