Nu mai dormi niciodată cu șosete în picioare. Greșeala pe care mulți români o fac în fiecare seară! Îți poate afecta sănătatea

Românii au diverse obicieiuri și ritualuri chiar și atunci când dorm. Există multe persoane care se pun în pat cu șosetele în picioare, însă puțini știu cât de păcătos este acest lucru.

09 apr. 2022, 19:00
Nu mai dormi niciodată cu șosete în picioare. Greșeala pe care mulți români o fac în fiecare seară! Îți poate afecta sănătatea

Nu mai dormi niciodată cu șosete în picioare. Există numeroși oameni care nu pot adormi dacă poartă șosete în picioare, pe când alții nu suportă nici măcar gândul să se culce desculți. Conform studiilor, a dormi cu șosetele în picioare poate avea consecințe neplăcute, iar dacă ai acest obicei, poate ar trebui să te gândești să renunți la el!

Nu mai dormi niciodată cu șosete în picioare. Greșeala pe care mulți români o fac în fiecare seară!

Are efecte negative asupra fluxului sanguin- Purtatul șosetelor noapte poate fi comod dacă ne gândim că are puterea de a crește temporar circulația sângelui. Totuși, dacă îți ții șosetele în picioare o perioadă lungă de timp, efectul va fi exact invers, scăzând fluxul sanguin. Dacă ai obiceiul de a purta șosetele peste noapte, pe termen lung s-ar putea să îți încetinească fluxul sanguin.

Poți avea infecții de piele mari – Șosetele tale te pot face să te simți minunat însă trebuie să fii atent/ă la materialul din care sunt confecționate. Materialele sintetice, cum ar fi poliesterul, raionul sau nailonul, nu sunt prietenoase cu piele și nu permit picioarelor să respire. Tranpirațiile din timpul nopții sunt destul de frecvente, iar dacă dormi sub o pătură grea, mediul umed și cald creează un teren de reproducere perfect pentru bacteriile care îți pot afecta picioarele Dacă unele substanțe chimice dure, cum ar fi vopsele și rășini, au fost folosite în compoziția șosetelor, riscul apariției iritațiilor și erupțiilor cutanate (cunoscute și sub numele de dermatită de îmbrăcăminte) este destul de mare.

Citește și: Pune o ceapă într-un colț din baie. Trucul pe care trebuie să îl știe orice gospodină! Rezultatul e uimitor!
Dacă nu sunt mărimea potrivită, pot lăsa urme dureroase pe piele – Dacă ai observat vreodată urme roșiatice pe care le lasă șosetele pe picioare, atunci benzile elastice sunt probabil prea strânse. Când îți lași șosetele peste noapte, s-ar putea să te trezești cu urme dureroase și iritatții pe piele, care vor avea nevoie de ceva timp pentru a dispărea.

La fel ca orice articol de îmbrăcăminte strâns, șosetele cu benzi elastice strânse pot restricționa fluxul de sânge, provocând umflături.

Totodată, în timp ce dormim, corpul tău continuă să funcționeze și, de fapt, se întâmplă chiar multe în timp ce dormi. Temperatura copului tău se schimbă de mai multe ori în timpul nopții și dormim mai bine când aceasta este mai scăzută.

Dacă porți șosete care nu sunt confecționate din țesături respirabile, temperatura copului poate crește, perturbându-ți somnul.

Citește și: Trucul ieftin și banal care te ajută să trăiești mai mult. Secretul longevității japonezilor a ieșit acum la iveală