Trucul ieftin și banal care te ajută să trăiești mai mult. Secretul longevității japonezilor a ieșit acum la iveală

Românii caută să aibă un ”cuib” cât mai comfortabil. Își cumpără cele mai bune saltele, dau bani grei pe perne cu spumă de memorie și își aleg cu mare grijă chiar canapelele și fotoliile pentru a petrece timp de calitate.

29 mart. 2022, 22:00
Trucul ieftin și banal care te ajută să trăiești mai mult. Secretul longevității japonezilor a ieșit acum la iveală

Trucul ieftin și banal care te ajută să trăiești mai mult. Totuși, deși evităm să stăm pe jos pentru că e destul de incomod trebuie să știm că acest obicei vine cu beneficii mari pentru organismul uman.

Trucul ieftin și banal care te ajută să trăiești mai mult. Secretul longevității japonezilor a ieșit acum la iveală

Dan Buettner, fondatorul platformei Blue Zones, spune ca japonezii care locuiesc in Okinawa,  au un mobilier minimalist in locuintele lor, asa ca de cele mai multe ori stau asezati pe podea. Iar beneficiile sunt evidente, arata el: „Cea mai longeviva femeie din istorie a trait in Okinawa si stiu din propria experienta ca ei stau pe podea.”

„Am petrecut doua zile cu o femeie de 103 ani si am vazut-o ridicandu-se si asezandu-se de pe podea de 30 sau 40 de ori, deci sunt cam 30 sau 40 de genuflexiuni pe zi”, a spus Buettner. Specialiștii nu au rămas surprinși atunci când au auzit că o femeie care se ridică de pe podea în picioare a ajuns la vârsta de 102 ani, notează Well + Good. Ei susțin că abilitatea de a te ridica în repetate rânduri din poziția șezând cu picioarele încrucișate este un indicator bun al longevității.

„E bine stiut ca fitness-ul aerobic este strans legat de supravietuire, dar studiul nostru arata, de asemenea, ca mentinerea unei flexibilitati ridicate a corpului, intarirea muschilor, raportul dintre forta corpului si greutatea acestuia si coordonarea nu sunt bune doar pentru realizarea activitatilor zilnice, ci au si o influenta favorabila asupra sperantei de viata”, a aratat intr-un comunicat Claudio Gil Araújo, seful grupului de cercetare.

Poate preveni, de asemenea, prabusirea la o varsta inaintata, una dintre cele mai frecvente cauze ale accidentelor domestice care duc la decesul persoanelor de peste 65 de ani.

„Un alt beneficiu imens este ca atunci cand poti sa stai jos si sa te ridici de pe podea cu relativa usurinta, este un semn minunat al sanatatii structurii scheletice si a echilibrului muscular si alinierii”, explica Lauren Roxburgh, specialista in alinierea corpului.

Citește și: Beatrice Mahler a vorbiy despre importanţa pe care o are somnul pentru sănătate: „Este estenţial să avem un somn nu doar calitativ, ci şi cantitativ”