Nu mai este loc în arestul poliției în București. Ce se întâmplă cu arestații și reținuții

Toate unitățile de arest din Capitală sunt pline și nu mai pot primi alte persoane reținute sau arestate, au fost anunţaţi polițiștii bucureșteni la sfârșitul acestei săptămâni.

19 mart. 2023, 09:33
Nu mai este loc în arestul poliției în București. Ce se întâmplă cu arestații și reținuții

Toate cele zece aresturi ale Poliției Capitalei sunt pline până la refuz, motiv pentru care anchetatorii au fost anunțați că, dacă au persoane reținute sau arestate, trebuie să caute loc la aresturile inspectoratelor județene de poliție din jurul Bucureștiului.

În acest fel, autoritățile încearcă să evite încălcarea normelor Uniunii Europene cu privire la condițiile de detenție.

S-ar fi ajuns în această situație ca urmare a numărului mare de acțiuni realizare de polițiștii bucureșteni, atât de la Poliția Capitalei, cât și din structurile de combatere a criminalității organizate, potrivit unor surse citate de Gandul.ro.

În același timp, polițiștii au explicat că situația de la Arest este una temporară, în condițiile în care arestații sunt „într-o continuă dinamică”, pe măsură ce unii sunt eliberați sau transferați la penitenciar, alții noi sunt reținuți sau arestați.

Citește și: Avocatul lui Mario Iorgulescu, prima reacţie după ce fiul şefului LPF a umilit justiţia română pe Instagram. „Sunt manifestările bolii!”