Nu mai face asta atunci când găteşti carnea de pui. Greşeala care te poate costa sănătatea

Puţine persoane îşi dau seama cât de periculoasă poate fi carnea de pui, dacă nu este gătită corect. Multe gospodine o spală înainte să o gătească, iar acest lucru poate avea urmări grave asupra sănătăţii.

07 ian. 2022, 13:14
Nu mai face asta atunci când găteşti carnea de pui. Greşeala care te poate costa sănătatea
Nu mai face asta atunci când găteşti carnea de pui

Carnea de pui ne poate costa sănătatea, dacă nu o gătim cum trebuie. Un raport al Departamentului Agriculturii al Statelor Unite ale Americii și al Universității de Stat din Carolina de Nord arată că puiul nu trebuie spălat deoarece există riscul de toxiinfecţie alimentară.

Carnea de pui, greşeala pe care o fac gospodinele când o gătesc. Poate avea urmări grave asupra sănătăţii

Specialiştii avertizează că puiul poate fi contaminat cu bacterii periculoase precum Salmonella, Campylobacter și Clostridium perfringens, care pot ajunge pe alte obiecte din bucătărie, dacă nu suntem atenţi. De exemplu, aceste bacterii periculoase se pot răspândi imediat dacă începem să spălăm carnea înainte să o gătim.

Citeşte şi Alimentul nociv pentru ficat, pe care îl consumăm zilnic. Semnalul de alarmă tras de Mihaela Bilic

”Chiar și atunci când consumatorii consideră că au curățat eficient chiuveta după spălarea cărnii de pasăre, acest studiu arată că bacteriile se pot răspândi cu ușurință pe alte suprafețe și alimente”, a explicat secretarul adjunct al USDA pentru securitatea alimentelor, Mindy Brashears, potrivit realitatea.net.

Experţii avertizează că acest obicei de a spăla carnea de pui poate duce la răspânidirea bacteriei Campylobacter, care reprezintă cea mai comună formă de intoxicație alimentară din Marea Britanie. Majoritatea cazurilor provin de la păsările de curte, iar simptomele includ diaree, dureri de stomac, crampe, febră și starea generală de rău.

De asemenea, specialiştii recomandă să folosim un tocător doar pentru carnea crudă

Este recomandat să ne spălăm mâinile cu apă şi săpun cel puţin 20 de secunte înainte de a începe să gătim carnea de pui.

Citeşte şi Amestecul-minune din oțet și suc de lămâie care îți va face casa să strălucească de curățenie. Spune „adio” detergenților scumpi și petelor de pe mobilier