Nu mai folosiți niciodată apa de gură în acest fel! E metoda sigură ca să vă distrugeți dinții

Apa de gură, știm cu toții, e o metodă foarte bună de a ne curăța dinții și ne a ne proteja de bacteriile din cavitatea bucală. Un medic stomatolog spulberă tot ceea ce credeam despre apa de gură și spune că, de fapt, aceasta nu ar ajuta dantura, ci dimpotrivă.

06 apr. 2022, 14:56
Nu mai folosiți niciodată apa de gură în acest fel! E metoda sigură ca să vă distrugeți dinții

Medicul stomatolog spune că apa de gură nu ar trebui folosită după periajul dentar. Folosrea ei nu ajută dinții, ci este mai degrabă un magnet pentru microbi.

„Pasta de dinți cu care vă spălați are aproximativ 1450 ppm flour, fiind concentrația ideală pentru a vă proteja dinții împotriva acțiunii zahărului din alimentele și băuturile pe care le consumați, iar apa de gură are doar 220 ppm flour.

Nu mai folosiți niciodată apa de gură în acest fel. Recomandările specialiștilor

Atunci când vă spălați dinții și vă clătiți imediat cu apă de gură – pur și simplu clătiți flourul care are concentrație ridicată, cu o substanță care are o concentrație de flour mult mai scăzută”, a explicat medicul dentist, conform Foxnews.com.

Dinții nu vor fi protejați de apa de gură, ci riscați să aveți mai multe carii pentru că în acest fel eliminați concentrația importantă din pasta de dinți. Specialistul a explicat că nu e împotriva utilizării apei de gură, ci doar recomandă ca ea să nu fie folosită niciodată după efectuarea periajului dentar.

„Clătirea cu apă normală este mai bună decât clătirea cu apă de gură” după periaj, a mai spus el.

Amestecă pastă de dinți cu puțin detergent. Trucul pe care orice gospodină trebuie să îl încerce

Gospodinele au început deja curățenia de Paște și vor ca locuința lor să fie lună până în Duminica Mare. Știm cu toții că plasticul se întreține greu și își pierde culoarea destul de repede, iar produsele profesionale dau și ele destul de tare rateuri în ceea ce privește curățarea acestor suprafețe pretențioase.

Amestecă pastă de dinți cu puțin detergent. Trebuie să știm că există un truc ieftin, obținut din doar două ingrediente banale, care ne poate salva de această problemă. Astfel, un amestec de pastă de dinți și detergent de rufe poate readuce plasticul la culoarea sa inițială.

Tot ce trebuie să faceți este să umeziți o periuță de dinți cu apă, iar apoi frecați-o cu un detergent și apoi frecați petele de pe pervazul ferestrei cu periuța de dinți. Puneți puțină pastă de dinți și frecați petele peste spuma de detergent. După câteva minute, petele ar trebui să dispară.

Trucul acesta este mult mai eficient decât folosirea aceluiași bicarbonat de sodiu. Textura pastei de dinți este mai puțin abrazivă și nu va zgâria plasticul.

Citește și Trucul banal care îţi curăţă toaleta instant. De ce să pui pastă de dinţi în vasul WC-ului