Nu mai mânca niciodată aşa ceva la micul dejun. Obiceiul nesănătos pe care îl au mulţi români

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. De aceea, trebui să ai grijă ce mănânci. Nutriţioniştii avertizează asupra alimentelor care ne afectează dieta şi care nu sunt cea mai bună alegere pentru prima masă a zile.

31 mart. 2022, 09:11
Nu mai mânca niciodată aşa ceva la micul dejun. Obiceiul nesănătos pe care îl au mulţi români

Nu mai mânca niciodată aşa ceva la micul dejun. Nutriţioniştii ne avertizează să evităm câteva dintre cele mai consumate alimente de români dimineaţa, la cafea.

Nu mai mânca niciodată aşa ceva la micul dejun

Evită pâinea cu dulceață dimineaţa, alături de cafea. Deşi este un mic dejun rapid şi pare ideal atunci când te grăbeşti, nutriţioniştii avertizează că acest obicei ne-ar putea afecta dieta. Mai mult, conţine aşa numitele „calorii goale” şi nu este o sursă bună de energie cu care să-ţi începi ziua.

De asemenea, evită croissantele sau gogoşile. Nici acestea nu sunt potrivite pentru prima masă a zilei.

Citeşte şi Alimentul banal care trebuie mâncat în fiecare zi la micul dejun! Topește kilogramele în plus și are nenumărate beneficii asupra organismului!

Ce trebuie să mănânci dimineața ca să îți țină de foame! Alimentele recomandate de nutriționiști pentru un mic dejun sățios și sănătos!

Ouăle și pâinea prăjită tind să fie opțiunea perfectă pentru un mic dejun sățios și sănătos. Ouăle sunt surse excelente de proteine de calitate și antioxidanți și au foarte puține calorii. Nutriționiștii susțin faptul că un ou fiert și o felie de pâine prăjită unsă cu puțin unt sunt perfecte pentru un mic dejun sănătos și sățios.

Iaurt grecesc cu fructe proaspete, nuci sau semințe. Combinația aceasta este ideală dimineața, pentru un start plin de energie. În plus, iaurtul este bogat în proteine care țin în frâu senzația de foame.

Nutriționiștii ne mai sfătuiesc că putem începe ziua consumând un terci de ovăz. Fugii de ovăz sunt renumiți pentru numeroasele beneficii. Conțin fibre care țin de foame, previn constipația și reduc riscul de boli cardiovasculare și cancer de colon.Mai mult decât atât, ovăzul este o opțiune ideală pentru cei care se confruntă cu boala celiacă, deoarece nu conține gluten.

Budinca de chia cu fructe este o variantă ideală pentru un mic dejun sățios și delicios. Semințele de chia sunt extrem de nutritive deoarece conțin multe fibre speciale care își măresc volumul și, în consecință, stomacul se va simți mai plin, pentru mai mult timp. Aceste fibre pot avea efect benefic asupra glicemiei și tensiunii arteriale, iar datorită antioxidanților din compoziție, semințele de chia inhibă producția unui marker inflamator asociat cu apariția bolilor de inimă.

O altă variantă de mic dejun sățios și sănătos este combinația de cremă de brânză cu legume. Brânza cottage este recomandată, deoarece este bogată în proteine care mențin sațietatea. De asemenea, conține acid linoleic conjugat, care accelerează metabolismul.

Citeşte şi Micul dejun care te ajută să slăbeşti. Acest aliment trebuie consumat în fiecare dimineaţă