Nu mai spăla cireșele doar cu apă! Iată metoda pe care ar trebui să o cunoască orice gospodină

A venit sezonul cireșelor, unele dintre cele mai consumate fructe primăvara și vara. Românii au început să caute locuri în care prețurile la cireșe sunt cât de când decente, având în vedere cât de mult au crescut acestea în ultimul timp.

18 mai 2022, 14:12
Nu mai spăla cireșele doar cu apă! Iată metoda pe care ar trebui să o cunoască orice gospodină

Cu toții avem obiceiul ca, după ce cumpărăm cireșe, să le punem într-un castron și să le clătim cu apă.

Specialiștii spun că, de fapt, acest obicei nu e atât de eficient. Dacă vrei să mănânci cireșe bune, proaspete și aromate mai multă vreme e foarte important să le speli corect. Gospodinele apelează la un truc binecunoscut: le spală cu bicarbonat de sodiu.

Mai întâi trebuie să te speli bine pe mâini și să te ștergi cu grijă. Neapărat ar trebui să dezinfectezi chiuveta cu spirt, dacă ai de gând să cureți acolo cireșele. De asemenea, trebuie să spălați și vasul pe care îl veți folosi pentru a așeza cireșele.

Citește și Care sunt alimentele pe care să nu le consumați niciodată crude. Mare atenție, vă puteți otrăvi!

Cireșele pot fi curățate cu bicarbonat de sodiu. E nevoie să umpli două treimi din chiuvetă cu apă rece. Următorul pas e să adaugi 3-4 litri de bicarbonat de sodiu și apoi să amesteci apa cu bocarbonatul în așa fel încât praful minune să se dizolve în întregime.

Mai departe, pune cireșele în chiuvetă și lasă-le în apa cu bicarbonat preț de 15 minute. Se mai pot amesteca cireșele în apă, ca să te asiguri că fructele se curăță uniform. Lasă fructele la uscat și apoi le poți consuma în voie.

Recomandări pentru spălatul cireșelor:

  • Nu folosi apă caldă. E de preferat să speli fructele cu apă rece, nu caldă. Temperatura ridicată a apei va deschide porii, iar microorganismele și pesticidele vor pătrunde ușor către miez.
  • Nu spăla cireșele cu săpun. Chiar dacă e vorba de săpun natural, tot nu e indicat. Reziduurile vor rămâne pe coaja fructelor și îți pot provoca stări de rău, atunci când le veți mânca.

Spală cireșele cu apă și bicarbonat de sodiu ca să te asiguri că vor fi curățate așa cum trebuie. Dacă nu ai bicarbonat poți folosi oțet.

Citește și Începe ziua cu acest sirop. Efecte miraculoase asupra sistemului imunitar