Nu mai ține niciodată în baie parfumul și trusa cu machiaje! Greșeala pe care orice gospodină o face și o poate costa scump!

Știm cu toții că băile româncelor sunt un fel de cameră aparte, în care există zeci de creme și loțiuni, parfumuri, machiaje și tot ce ține de frumusețe.

28 feb. 2022, 20:35
Nu mai ține niciodată în baie parfumul și trusa cu machiaje! Greșeala pe care orice gospodină o face și o poate costa scump!

Nu mai ține niciodată în baie parfumul și trusa cu machiaje! Puține știu însă că acest lucru nu este deloc recomandat și poate veni la pachet cu găuri mari în bugetul lor.

Nu mai ține niciodată în baie parfumul și trusa cu machiaje! Greșeala pe care orice gospodină o face și o poate costa scump!

Specialiștii spun că structura moleculară a parfumului se poate deteriora grav în momentul în care este supus la un grad ridicat de umiditate, precum cel existent în baie. Mai mult decât atât, după un timp, parfumul se acrește și capătă un miros înțepător.

„Umiditatea şi căldura pot provoca descompunerea uleiurilor parfumate.”, a explicat expertul în parfumuri, dr. Marlen Harrison.

La fel se întâmplă și cu machiajele din baie. Aici, umiditatea e la cote alarmante și poate afecta structura lor, iar mai mult decât atât, te poți trezi cu bacterii sau mucegai.

Condensarea nu este doar un iritant, ci este și potențial dăunător pentru gips-carton, lemn și vopsea. Deci, dacă aveți umiditate în baie, iată câteva moduri de a vă asigura că baia dvs. rămâne cât mai uscată posibil. Majoritatea dintre noi știm că pur și simplu apa se colectează în aerul umed. Mai exact, atunci când aerul umed ajunge la o suprafață rece, formând picăturile de apă pe care le cunoaștem sub formă de condens. Cu cât aerul umed mai fierbinte devine, cu atât se poate depune mai mult ca condens, deci se arată foarte mult după dușuri fierbinți.

Prea multă condensare poate însemna picurare de apă de-a lungul suprafețelor băii. Finisajele de vopsea pot fi fulgi și tapetul poate fi distrus pe măsură ce apa se adună. Și mai rău, mucegaiul poate începe să se formeze dacă există prea multă umiditate nerezolvată în baie. Din fericire, păstrarea băii fără mucegai și condens excesiv nu este atât de dificilă pe cât pare. Încercând următoarele sfaturi, puteți găsi chiar și asta reducerea umidității în baie a fost mai ușoară decât credeai. Urmați aceste sfaturi:

-Dacă descoperiți că baia dvs. este prea umedă, deschideți ferestrele dacă le ai. Este o modalitate bună de a ventila baia pe vreme bună.
Orice lucru care adaugă căldură camerei poate usca spațiul. Dacă ați căutat încălzirea prin pardoseală în baie, aceasta ar putea fi scuza dvs.

Citește și: Rețeta secretă de chiftele marinate a lui Sorin Bontea. Care este trucul celebrului chef VIDEO