„Nu mâncaţi carne în China!”. Mesaj surprinzător al Germaniei, pentru sportivii săi care vor participa la Olimpiada de la Beijing

Jocurile Olimpice de Iarnă încep peste trei săptămâni la Beijing, iar o directivă a Agenției Germane Anti-Doping îi avertizează pe sportivi să nu mănânce carne în China.

13 ian. 2022, 09:09
„Nu mâncaţi carne în China!”. Mesaj surprinzător al Germaniei, pentru sportivii săi care vor participa la Olimpiada de la Beijing

Agenția le-a trimis acest avertisment sportivilor care călătoresc în China de teamă că astfel ar putea încălca reglementările antidoping. Practic, sportivii ar putea fi testaţi pozitiv la testele antidrog atunci când mănâncă prea multă carne cu clenbuterol, un steroid folosit pentru înmulțirea animalelor și pentru a produce carne mai slabă.

Beijing va găzdui Jocurile Olimpice de iarnă, în perioada 4-20 februarie 2022. Va fi prima Olimpiadă de iarnă din China, însă ediţia este deja marcată de controverse.

Câteva naţiuni importante au anunţat că vor boicota diplomatic evenimentul: SUA. Australia, Marea Britanie, Canada. Boicotul vine în special ca protest faţă de ”genocidul şi crimele împotriva umanităţii în curs în Xinjiang”.

CIO a răspuns la anunţul SUA cu privire la biocot considerând că decizia administraţiei Biden arată clar că Jocurile Olimpice şi participarea sportivilor trec peste consideraţiile politice.

Citeşte şi Cea mai dură carantină în China, din ultimele 22 de luni. Oamenii sunt trimişi în lagăre şi înghesuiţi în cutii metalice, unde îngheaţă de frig VIDEO

China a avertizat naţiunile care au decis să boicoteze diplomatic Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, că “vor plăti”. “Folosirea de către SUA, Australia, Marea Britanie, Japonia şi Canada pentru manipulare politică reprezintă o metodă nepopulară şi de autoizolare. Ei inevitabil vor plăti preţul pentru greşeala lor”, a declarat în decembrie Wang Wenbin, purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

Guvernele mai multor ţări critică Beijingul pentru încălcări grave ale drepturilor omului comise în cazul minorităţii uigure din provincia Xinjiang, caracterizate de unii chiar ca un “genocid”. În plus, Beijingul este criticat pentru suprimarea protestelor democratice din Hong Kong.

Citeşte şi Cum arată lockdown-ul în China. 5,5 milioane de oameni nu mai au voie să iasă din case, livrările la domiciliu au fost suspendate, iar circulaţia vehiculelor private a fost interzisă