NU o să îţi vină să crezi. Ce au învăţat URANGUTANII din Borneo să facă după ce au STUDIAT OAMENII FOTO

În Borneo, pe insula Kaja, cercetătorii au rămas uimiţi după ce au văzut un urangutan care înoată şi pescuieşte cu ajutorul unei suliţe improvizate dintr-o creangă de copac, cu toate că acestea îndeletniciri au fost considerate până în prezent prea complicate pentru ca primatele să le stăpânească.

01 feb. 2014, 15:32

Astfel, urangutanul şi-a ales o creangă dreaptă, s-a agăţat într-un echilibru precar de un copac şi s-a apleacat deasupra apelor râului, reuşind astfel să vâneaze peştii şi să se hrănească. Acesta a fost primul moment în care o astfel de primată a fost fotografiată în timp ce folosea o unealtă pentru a vâna.

Citeşte şi Doi urangutani folosesc iPad-ul pentru a comunica cu îngrijitorii VIDEO

Cercetătorii au ajuns la părearea că urangutanii au stiudiat localnicii în timp ce aceştia pescuiau, reuşind să copieze această acţiune şi să o reprete într-un mod propriu. Mai mult, primatele au descoperit că este mai uşor să furi peştele pescarilor neatenţi decât să stai să îl pescuieşti.

Citeşte şi Un pui de urangutan, născut la un zoo din Indonezia VIDEO

Inedit este faptul că majoritatea urangutanilor din Kaja sunt „reabilitaţi”, adică au fost eliberaţi în sălbăticie după ce au fost salvaţi din grădini zoologice şi case particulare. Aceste primate sunt considerate a fi pe locul doi după oameni în ceea ce priveşte inteligenţa.