Nu o să îți vină să crezi, dar este adevărat. Americanii și-au putut livra bebelușii prin poștă

În urmă cu mai bine de 100 de ani, în Statele Unite ale Americii, era legal să îți trimiți prin poștă bebelușul. Se întâmpla în 1913, când, pentru o perioadă de doi ani, mai mulți părinți și-au livrat copilașii prin poștă.

20 ian. 2021, 23:10
Nu o să îți vină să crezi, dar este adevărat. Americanii și-au putut livra bebelușii prin poștă

Nu o să îți vină să crezi, dar este adevărat, mai mulți bebeluși din America au fost trimiși prin poștă. În anul 1913, Serviciul Poștal al Statelor Unite ale Americii a introdus coletele, iar oamenii puteai trimite orice cântărea până în 23 de kilograme. Însă acest lucru a avut consecințe, deoarece unii părinți au încercat să își trimită copiii prin poștă. Anterior, toate pachetele trimise prin poștă trebuiau să cântărească maxim 1,8 kg.

Citește și: Joe Biden a devenit oficial al 46-lea preşedinte al SUA. El a ajuns la Casa Albă, LIVE VIDEO parada inaugurală

Conform istoricului Muzeului Poștal Național, primul caz cunoscut al unui bebeluș trimis prin poștă a fost în anul 1913, când o familie din Ohio și-a livrat fiul de 10 kilograme la casa bunicii sale, la o distanță de aproximativ o milă. Aceștia au plătit 15 cenți și au primit 50 de dolari drept asigurare, în cazul în care se întâmpla ceva rău, conform rarehistoricalphotos.com.

Un alt copil de cinci a fost trimis cu poșta ferată din Grangeville la Lewiston, Idaho, pentru a-și vizita bunica pe 19 februarie 1914. Părinții acesteia au calculat, și trimiterea acesteia prin poșta ferată era mult mai ieftină decât un bilet de tren. Prin urmare, fetița a călătorit în compartimentul de poștă al trenului până la Lewiston și fost livrată personal acasă la bunica ei.

Nu o să îți vină să crezi, dar este adevărat, mai mulți bebeluși din America au fost trimiși prin poștă

Cea mai lungă călătorie a fost a unei fetițe de șase ani, care a fost trimisă 720 de mile, de la Pensacola, Florida, la Christiansberg, Virginia, unde locuia tatăl ei. De-a lungul timpului mai multe povești de acest gen au fost relatate de ziarele Washington Post, New York Times și Los Angeles Times, care au precizat că directorul poștal a decretat oficial că copiii nu mai pot fi trimiși prin poștă.